Τι είδαν στην Αθήνα τ’ ανήλικα παιδιά μου

Τι είδαν στην Αθήνα τ’ ανήλικα παιδιά μου

Κύριε διευθυντά

Υστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Συντάγματος) και περπάτησα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά μου. Ηταν Σάββατο, σχεδόν μεσημέρι, και σε ορισμένα σημεία (π.χ. αλσύλλιο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, οδός Σταδίου, αλλά και αλλού) συναντήσαμε αστέγους ή/και ναρκομανείς, οι οποίοι είτε είχαν «πιάσει» ορισμένα στέκια συζητώντας μεταξύ τους ή ζητιανεύοντας, είτε σε άλλα σημεία είχαν τοποθετήσει το «σπιτικό» τους.

Κοινό χαρακτηριστικό, πάντως, όλων αυτών των περιοχών: δυσοσμία και ντροπή. Δυσοσμία, η οποία, όπως είναι φυσικό, αυξάνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας και ντροπή, διότι μια σύγχρονη πόλη που ξοδεύει τεράστια ποσά δεξιά κι αριστερά, σε ποικίλες δραστηριότητες (ουσίας ή μη), δεν έχει καταφέρει να δώσει μια λύση σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τους Ελληνες πολίτες αλλά και τους τουρίστες.

Η γλαφυρή εικόνα της Αθήνας, που παρουσιάζεται στα επίσημα και ανεπίσημα sites, αλλοιώνεται από τη ζοφερή πραγματικότητα. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο τα Εξάρχεια τα οποία αποφεύγουν πολλοί συμπολίτες μας για τους γνωστούς σε όλους λόγους, αλλά και πολλές άλλες περιοχές ή σημεία του κέντρου της Αθήνας, για τους λόγους που ανέφερα, με πολλαπλές συνέπειες. Νομίζω πως θα ήταν πολύ θετική εξέλιξη αν ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, αλλά και οι όποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων εκπονούσαν μια σοβαρή μελέτη για τη λύση αυτού του ευαίσθητου, αλλά ταυτόχρονα πολύ μεγάλου προβλήματος και την έθεταν σε γνώση και διαβούλευση με τους πολίτες της Αθήνας και κατόπιν, φυσικά, σε εφαρμογή.

Αντωνης Γιαμβριας, Αγία Παρασκευή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή