Η ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων

Η ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων

Κύριε διευθυντά

Ο Δήμος Αθηναίων επελέγη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban Innovative Actions, (καινοτόμες αστικές δράσεις), να υλοποιήσει την πρόταση του «Curing The Limbo», με αντικείμενο την ένταξη των προσφύγων στην πόλη. Μέσα από την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της Urban Innovative Actions κατευθύνθηκα στην ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας με την ελπίδα ότι θα ενημερωθώ λεπτομερέστερα γι’ αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα για το περιεχόμενο της πρότασης – επειδή ασχολούμαι με ευρωπαϊκά προγράμματα. Στην ιστοσελίδα λοιπόν του Δήμου Αθηναίων και στο τμήμα που ενημερώνει τους πολίτες στα ελληνικά, την πρόταση –δελτίο Τύπου, (αν και προσπάθησα), τη βρήκα μόνο στ’ αγγλικά! –https://www. cityofathens. gr/node/30702.

Οντας στην ιστοσελίδα του δήμου, περιηγήθηκα από ενδιαφέρον στο αγγλικό της μέρος («Αθήνα – municipality of Athens») που αναφέρεται στους ξένους επισκέπτες (και όχι μόνο) και η οποία αποτελεί επίσης ένα ενημερωτικό μοχλό διαφήμισης της πόλης. Εδώ, με έκπληξη ανακάλυψα ότι η ιστοσελίδα είναι εγκαταλελειμμένη. Στην αρχή τού πολύ σημαντικού τομέα «what’s going on in the city» (τι συμβαίνει στην πόλη), τα περιεχόμενά της έχουν αναφορές σε γεγονότα του 2015 και 2016!! – https://www. cityofathens. gr/en/node. Οταν συνέχισα στη σελίδα «What’s On» (επικαιρότητα), η σελίδα ήταν ΑΔΕΙΑ!!! –  https://www. cityofathens. gr/en//node/18506.

Σήμερα, η παγκόσμια διαφήμιση και επικοινωνία είναι τα μέγιστα ψηφιακή. Η υψηλή (state of art) ποιότητα των ιστοσελίδων αποτελεί πλέον μονόδρομο. Και αναρωτιέμαι. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ο Δήμος Αθηναίων ότι με αυτή την τριτοκοσμική ιστοσελίδα, που εμφανίζεται στο Διαδίκτυο, θα μπορέσει να συνυπάρξει στον παγκόσμιο ιστό των ανταγωνιστριών πόλεων; Δυστυχώς βέβαια, την τριτοκοσμική της εγκατάλειψη τη βιώνουν επίσης, πολίτες και επισκέπτες, στην άθλια, ζέχνουσα κατάσταση των πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και δρόμων του ιστορικού της κέντρου· και ακόμα δραματικότερα στις γύρω από το ιστορικό κέντρο περιοχές – που δεν τις πολυεπισκέπτονται και οι «τουρίστες».

Η Αθήνα, εκμεταλλευόμενη τις παρούσες γεωπολιτικές συγκυρίες της περιοχής, θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτό τον εφήμερα πρόσφορο χρόνο σε όφελός της, προετοιμαζόμενη σε όλα τα επίπεδα. 

Σωτηρης Παπαδοπουλος, Αρχιτέκτονας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή