Περί ηθών, παιδιών και ζευγαριών

Περί ηθών, παιδιών και ζευγαριών

Κύριε διευθυντά

Το μεγάλο κακό που κάνει αυτή η κυβέρνηση στη χώρα δεν είναι τόσο το οικονομικό. Σε αυτό, εάν εξαιρέσουμε το εγκληματικό εξάμηνο Βαρουφάκη, που προξένησε μεγαλύτερη ζημιά από όλα τα μνημόνια μαζί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Στο ασφαλιστικό μάλιστα ο νόμος Κατρούγκαλου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί διορθώνει πολλές από τις παράνομες, ρουσφετολογικές και χαριστικές μη ανταποδοτικές παροχές που είχαν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και είναι οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης όχι μόνο του ασφαλιστικού αλλά και της οικονομίας της χώρας, παρότι και αυτός κάνει το λάθος να αδικεί εκείνους που έχουν δουλέψει πολλά έτη και έχουν πληρώσει μεγάλες εισφορές.  Σε κάθε περίπτωση πάντως η οποιαδήποτε οικονομική ζημία είναι αναστρέψιμη, έστω και δύσκολα, έστω και μακροχρόνια.

Το μεγάλο κακό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο στα ηθικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα. Και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο. Το τελευταίο του «επίτευγμα» στον τομέα αυτό είναι το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει για την αναδοχή των μικρών παιδιών, στο οποίο δεν γίνεται διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών.

Κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ εξομοιώνει ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης, με τις ιερές έννοιες του γάμου και της οικογένειας, που αποτελούν το θεμέλιο του έθνους και της κοινωνίας μας, εκμεταλλευόμενος την άφρονα ενέργεια όσων το ψήφισαν (μεταξύ των οποίων δυστυχώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και την ανεκτική και χλιαρή αντίδραση της ηγεσίας της Εκκλησίας μας.  Και μπορεί να μην ομιλεί ευθέως για υιοθεσία αλλά για αναδοχή, όμως για τα αθώα ανήλικα παιδιά, αυτό μικρή σημασία έχει.

Το ότι κάποιες χώρες, κατ’ επίφασιν χριστιανικές, το έχουν εφαρμόσει, δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για να γίνει αυτό και στη χώρα μας, όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι η Ορθοδοξία και όπου ο ίδιος ο Χριστός ρητώς αναφέρει στο Ευαγγέλιο: «Απ’ αρχής κτίσεως άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός» (Μαρκ. Ι΄ 6, Ματθ. Ιθ΄ 4).

Για τους λόγους αυτούς το νομοσχέδιο δεν πρέπει με κανένα τρόπο να περάσει με τη μορφή που έχει.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης, Δρ Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή