Από τον Τίτο έως σήμερα

Κύριε διευθυντά

Διάβασα στην «Καθημερινή» της 31-3-2018 την απάντηση του κ. Π. Μπουκάλα στην επιστολή του κ. Λ. Κουρή, σχετική με το θέμα των Σκοπίων, θα ήθελα δε επί τούτου να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Πράγματι σε περιοχή των Βαλκανίων, λέγω συγκριτικά με τη σημερινή περιοχή των Σκοπίων πρώην Vordaksa, ομιλούσαν και ομιλούν σπασμένα ελληνικά όπως μάκεντον, ορτοτόξ κ.ά., και ερωτώ ποιος τους δίδαξε την ελληνική γλώσα, μήπως πήγαν Ελληνες διδάσκαλοι να τους τα διδάξουν; Αυτοί που μιλούν τα σπασμένα ελληνικά στην περιοχή των Σκοπίων είναι Σλάβοι την καταγωγή, οι οποίοι κατήλθαν στην περιοχή της Μακεδονίας και όχι μόνον, το έτος 800 μ.Χ.

Τουτέστιν αυτοί οι Σλάβοι, γενεά επί γενεά, έζησαν στη Μακεδονία, έμαθαν την ελληνική γλώσσα, πολλοί έγιναν χριστιανοί ορθόδοξοι, και, για διάφορους λόγους, ή εκδιώχθηκαν ή μετανάστευσαν βορείως, στη σημερινή περιοχή των Σκοπίων. Δεν αναφέρεται η περιοχή των Σκοπίων πουθενά με το όνομα Μακεδονία, ούτε υπάρχουν σχετικοί γεωγραφικοί χάρτες με το όνομα Μακεδονία προ του έτους 1943. Δυστυχώς για εμάς, το έτος 1943 ο Τίτο χαρακτήρισε την περιοχή Vardarsker ή Μακεδονία, και λυπούμαι που αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε ένα κίβδηλο μόρφωμα και όπως φαίνεται τρέχουμε τώρα να δικαιώσουμε (εν αδίκω) τον Τίτο!

Νικ. Αγγελης, Διπλ. μηχ/κός μεταλλουργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή