Το προσφυγικό, η Ε.Ε. και τα κλειστά σύνορα

Το προσφυγικό, η Ε.Ε. και τα κλειστά σύνορα

Κύριε διευθυντά

Εχει ήδη γίνει ευρωπαϊκό πρόβλημα, και ιδιαίτερα της χώρας μας και των νοτίων χωρών της Ευρώπης, ώστε να μην κρυβόμαστε, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρασυρθήκαμε από κάποιους «αριβίστες αιθεροβάμονες» που βιάζονταν να φθάσουν ψηλά, «με παχιά λόγια», διακηρύσσοντας τις θέσεις τους για ανοικτά σύνορα! Κανείς δεν θέλει κλειστά σύνορα, αλλά η Ευρώπη έπρεπε να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών σε κάποιο όριο, π.χ. 1.000.000 ανθρώπους.

Η Ευρώπη δεν έχει περιθώρια να φιλοξενήσει όλη την Αφρική και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Αν θυμάστε, προσφυγικά κύματα υπήρξαν και στους πολέμους της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ομως με τη βοήθεια του ΟΗΕ και άλλων κρατών μετακινήθηκαν και εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες σε Αφρική και Αυστραλία, όπως ενημερώθηκα από τον ημερήσιο Τύπο. 

Στην περίπτωσή μας, δυστυχώς, και η πρόχειρη συμφωνία της Ιταλίας με τη Λιβύη να δημιουργήσουν πολιτισμένα hotspots στη Λιβύη, καταβάλλοντας τα έξοδα η Ευρώπη, παρερμηνεύτηκε από τα Ηνωμένα Εθνη και καταδικάστηκε η προσπάθεια, αν και ήταν η αρμόζουσα, ενώ αυτό που γίνεται πλέον στην Ευρώπη θα γίνει αντιληπτό σε 30 χρόνια.

Οταν η Ευρώπη θα γεμίσει τζαμιά, κελεμπίες και μπούργκες και πιθανώς τζιχαντιστές! Προσωπικά, χωρίς παρερμηνείες, θα προτιμούσα το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο, η Ρώμη να διατηρήσουν τη σημερινή εικόνα τους χωρίς οι πρόσφυγες να μεταφέρουν τις συνήθειές τους, σε δημόσιους χώρους.

Εμείς στην Ελλάδα με τη συνθήκη να έχουμε 150.000 μουσουλμάνους στην Κομοτηνή, τώρα αυτοί κατά πλειοψηφία και με τη στήριξη του κ. Ερντογάν πλήθυναν ίσως πάνω από 500.000 και διαμαρτύρονται ότι η Ελλάδα δεν τους στηρίζει ιδιαίτερα. Τι πρέπει να εννοήσουμε όταν ο κ. Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα και να μας στείλει 1.000.000 πρόσφυγες-μουσουλμάνους;

Αυτά θα έπρεπε να σκέπτονται αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με τη διοίκηση της οργάνωσης της Ευρώπης και να μην αφήνουν πρωτοβουλίες σε αστήρικτες απόψεις των «ιδεοληψιών» διεθνών δήθεν δημοκρατικών ιδεών.  Δεν είναι τυχαία η περίπτωση του Ούγγρου ηγέτη και των Αυστριακών, που σήμερα επιθυμούν κλειστά σύνορα.

Χρηστος Σιμοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή