Ηταν πολλά τα δισ., αλλά πού πήγαν;

Ηταν πολλά τα δισ., αλλά πού πήγαν;

Κύριε διευθυντά

Τακτοποιώντας παλιά φύλλα της εφημερίδας, έπεσα σε άρθρο του κ. Στρατή Στρατήγη στην «Κ» της 24/6/2017 με τίτλο «Οι θρήνοι περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας», όπου αναφέρεται το ποσό των 616 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις που εισέρρευσαν στη χώρα σαν αντάλλαγμα για τη μεταφορά στις Βρυξέλλες μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας εφόσον είχαμε αποφασίσει να γίνουμε ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Πού πήγαν αυτά τα 616 δισ.; Οι διαχειριστές του ποσού αυτού ήταν, βέβαια, οι κυβερνήσεις κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ., κομμάτων που δραστηριοποιούνται σήμερα και μάλιστα που τολμούν να ελπίζουν στην ψήφο του ελληνικού λαού για να μας κυβερνήσουν εκ νέου. Είναι αδιανόητο, ένα ποσό του εξωπραγματικού αυτού μεγέθους να μην έχει μετουσιωθεί σε πρώτης τάξεως κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, μάθησης, καθαριότητας, μέσων μαζικής μεταφοράς, απλοποίησης διαδικασιών και τόσων άλλων που διαμορφώνουν την καθημερινότητα του Ελληνα.

Και όσο σκέπτεται κανείς ότι πλέον του παραπάνω ποσού δανεισθήκαμε και άλλα 350 δισ. –ήτοι σύνολο περί το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ– δεν χρειάζεται φαιά ουσία για να συμπεράνει κάποιος ότι το πολιτικό μας σύστημα αποτελείται από ανθρώπους που αδυνατούν να διαχειρισθούν έξυπνα την κρατική περουσία και για να μη χάσουν την καρέκλα κλείνουν τα μάτια στη μεθοδική αφαίμαξη της διαπλοκής. Αυτοί βέβαια επιπλέουν, αλλά φταίμε και εμείς, ο λαός, που εκστασιαζόμαστε με τις υποσχέσεις των.

Ι. Ιωσηφ Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή