Θα μας δικάσουν οι αγέννητοι…

Θα μας δικάσουν οι αγέννητοι…

Κύριε διευθυντά

«Δεν έχω τίποτε άλλο στη σκέψη μου παρά γλώσσα και έθνος».

Δ. Σολωμός, εθνικός ποιητής

Η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας, σλαβικής προέλευσης» είναι λάθος με εθνικές διαστάσεις. Κατά το Συνταγματικό Δίκαιο, την πολιτειολογία, συνδετικός αλλά και κομβικός κρίκος μιας πολιτικής οντότητας είναι το όμαιμον και το ομόγλωσσο. Πρώτος το επισήμανε ο πατέρας της Ιστορίας ο Ηρόδοτος.

Η γλώσσα είναι η ψυχή μιας εθνικής οντότητας και προηγείται και αυτής της εθνικής συνειδήσεως, η οποία κυοφορείται και ωριμάζει μέσα στο όμαιμον και το ομόγλωσσο. Μακεδονική γλώσσα είναι μία και είναι ελληνική και ομιλείται στην ελληνική Μακεδονία 1.000 χρόνια προτού οι Σλάβοι έρθουν στα Βαλκάνια, τον 6ο αιώνα π.Χ. Σε αυτή τη γλώσσα έγραψε ο Μακεδόνας φιλόσοφος Αριστοτέλης τα παγκόσμια αριστουργήματά του, που θαμπώνουν σήμερα την ανθρωπότητα.

Την ελληνική αυτή γλώσσα μεταφέρει ο μέγας στρατηλάτης όλων των αιώνων Μέγας Αλέξανδρος στα πέρατα του κόσμου! Η παραχώρηση αυτή είναι πελώριο εθνικό λάθος με απρόβλεπτες, επιζήμιες συνέπειες για το μέλλον. Είναι όχημα που οδηγεί σε άλωση θεμελιωδών στοιχείων της εθνικής ταυτότητας. Η γλώσσα ταυτίζεται με την εθνότητα, την εθνική ταυτότητα ενός λαού. Μακεδονική γλώσσα είναι μία και είναι ελληνική· το μεγάλο «ναι» είναι «ναι» σε εθνικό λάθος.

Αλίμονο εάν δεχθεί η χώρα μας ότι η μακεδονική γλώσσα είναι σλαβικής προελεύσεως. Ναι, υπάρχουν συμβιβασμοί θεμιτοί, νόμιμοι, εθνικά αποδεκτοί. Αυτό όμως δεν ανήκει σε αυτούς.

«…Ηρθαν, πέρασαν, θα ’ρθούνε… Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί» κατά τον Κωστή Παλαμά.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης του «Αρχείου Νομολογίας», νομικός συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή