Ενας αξιωματικός προς έναν στιχουργό

Ενας αξιωματικός προς έναν στιχουργό

Κύριε διευθυντά

Ξεκινώ την επιστολή μου δηλώνοντας ότι σέβομαι και εκτιμώ κάθε επάγγελμα και κάθε τίμια εργασία, έχοντας όμως τη γνώμη ότι το κάθε ένα έχει το βάρος του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα. Ακουσα τις προάλλες τυχαία ένα παιδικό, υποτίθεται, τραγουδάκι και αισθάνθηκα άσχημα για το πώς προσπαθούν να δηλητηριάσουν και να επηρεάσουν τις αγνές ψυχές των παιδιών μας, των νέων Ελληνόπουλων, κάποιοι «προοδευτικοί» οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν προπαγάνδα και προσηλυτισμό στις «προοδευτικές» ιδέες και ιδεοληψίες τους. Εν συντομία και από όσα μπόρεσα να συγκρατήσω, το τραγουδάκι, που το τραγουδούσε ένα παιδάκι, λέει: «Οταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, έλεγα αξιωματικός και να είμαι πάνω στο άλογό μου, αλλά όταν κατάλαβα (τώρα πώς κατάλαβε ένα παιδάκι, είναι άλλο θέμα) τι σημαίνουν τα γαλόνια, τα αστέρια στις επωμίδες, τα παράσημα, τα σπιρούνια κ.λπ. θέλω να γίνω βοσκός και να βόσκω πρόβατα στον καθαρό αέρα».

Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα στους συντελεστές του τραγουδιού και κυρίως στον στιχουργό, μήπως και καταλάβουν, αν θέλουν, τη διαφορά μεταξύ ενός αξιωματικού και ενός βοσκού και τι σημαίνουν τα γαλόνια, τα αστέρια, τα παράσημα κ.λπ. Σημαίνουν: α) Πολλά χρόνια σπουδών στις στρατιωτικές σχολές, σε σχολές ειδικοτήτων και πτυχίων (πολλές φορές πανεπιστημιακού επιπέδου) και σε ανώτερες και ανώτατες σχολές των Ε.Δ. (Σχολές Επιτελών, Σχολές Πολέμου, Σχολή Εθνικής Αμύνης). β) Πολλά χρόνια υπηρεσίας σε μάχιμες μονάδες των Ε.Δ. και σχηματισμούς, με μεγάλη ταλαιπωρία αλλά, κυρίως, με τεράστιες ευθύνες και κινδύνους. γ)

Συνεχείς μεταθέσεις και αποσπάσεις, με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τον ίδιο και την οικογένειά του. δ) Χιλιάδες ώρες εργασίας χωρίς ωράρια, απεργίες, στάσεις εργασίας, υπερωρίες και επιδόματα (πλην ελαχίστων περιπτώσεων). ε) Αυστηρές ετήσιες κρίσεις ικανότητας. στ) Υπεύθυνη λειτουργία και συντήρηση υλικού εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά και πολλά ακόμη σημαίνουν το να είσαι αξιωματικός. Πρέπει να το λέει η καρδιά σου, αγαπητέ στιχουργέ, για να γίνεις αξιωματικός. Τώρα, αν προτιμάς τον βοσκό δικαίωμά σου, αλλά μη βάζεις στο στόμα παιδιών τις ιδεοληψίες σου.

Ματθαίος Μ. Δημητριου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή