«Να μάθουν οι νέοι για τη δικτατορία»

«Να μάθουν οι νέοι για τη δικτατορία»

Κύριε διευθυντά

Θέλω να συγχαρώ την «Καθημερινή» για την προβολή στο φύλλο της 21ης Ιουλίου της αποφάσεως του προέδρου της Βουλής, να δημοσιοποιήσει τα μέχρι σήμερα άγνωστα πρακτικά των Υπουργικών Συμβουλίων της επταετούς δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Ενα από τα «εμβληματικότερα» μεταξύ αυτών είναι τα «Πρακτικά Συζητήσεων του Υπουργικού Συμβουλίου επί της Εγκαθιδρύσεως Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» της 1ης και 15ης Ιουνίου 1973. (Εθνικό Τυπογραφείο, Ιούλιος 1973). Εκτός όλων των άλλων αισχών του τότε καθεστώτος, επιβεβαιώνεται και η πρωτοφανής γελοιότητά του. Ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται υπό δύο ιδιότητες, την του αντιβασιλέως και του πρωθυπουργού. Καταργεί στη συνέχεια τη Βασιλευομένη Δημοκρατία και όχι μόνο αυτοχρίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά καθιερώνει και ως νέο εθνόσημο, το έμβλημά τους, τον αναγεννώμενο εκ της τέφρας του Φοίνικα. Αξίζει να ανατυπωθεί και για να μάθουν οι νεώτεροι τι ζήσαμε και οι αμετανόητοι ακόμη θαυμαστές της δικτατορίας στην ακροδεξιά για να ντρέπονται.

ΣΤΡΑΤΗΣ Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ Επ. Δικηγόρος Δ. Ν., τ. βουλευτής Επικρατείας

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή