Αγανακτισμένοι ηλικιωμένοι

Αγανακτισμένοι ηλικιωμένοι

Κύριε διευθυντά

Από πρόσφατα στατιστικά στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα ότι η συμβολή των άνω των 70 ετών ατόμων, σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής, είναι λίαν αξιόλογη, λόγω μορφώσεως, εμπειρίας και ώριμης σκέψης. Η «διαγραφή» τους λοιπόν από την κοινωνία και η έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας αποτελούν μεγάλο ηθικό σφάλμα.

Τρία γεγονότα με ώθησαν στην παρούσα διαμαρτυρία:

Το πρώτο αφορά τα λεχθέντα από τον κ. πρωθυπουργό:

«Οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι πάνω από 70 ετών, οπότε σε λιγοστό διάστημα η δαπάνη γι’ αυτές τις συντάξεις θα μειωθεί με φυσικό τρόπο».

Το δεύτερο αφορά την από αμνημονεύτων χρόνων μεγάλη ταλαιπωρία των ηλικιωμένων ατόμων, λόγω πολύωρης αναμονής σε κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες.

Το τρίτο αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να δίνουν ξανά εξετάσεις στην οδήγηση τα άτομα άνω των 74 ετών. Σχετικά με την απόφαση αυτή, έπρεπε οι σύμβουλοι του κ. Σπίρτζη να τον πληροφορήσουν ότι, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, στη χώρα μας όλα σχεδόν τα τροχαία ατυχήματα προκαλούνται από άτομα κάτω των 45 ετών. Αρκούν λοιπόν οι ιατρικές γνωματεύσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ευαγγελος Σπανδαγος, Μαθηματικός – συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή