Να «ιδρύσουμε» ένα νέο αθλητικό γεγονός

Να «ιδρύσουμε» ένα νέο αθλητικό γεγονός

Κύριε διευθυντά

Οι επιχειρηματίες είναι εκείνοι που πρέπει να βρίσκουν λύσεις όταν οι πολιτικοί βρίσκονται σε σχετικό αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει έλλειψη οράματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που να περνάει στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Παρακολουθώντας το Ryder Cup, έναν αγώνα γκολφ μεταξύ Αμερικανών και της μεικτής Ευρώπης, που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι και τμήμα του μεταδόθηκε από το NOVA για μία ημέρα, μου έκανε εντύπωση ότι η πλειοψηφία των θεατών παραληρούσε φωνάζοντας «Europe, Europe» (συμπεριλαμβανομένων και των Αγγλων!!). Τον αγώνα παρακολούθησαν 150.000 θεατές με φυσική παρουσία και πολλά εκατομμύρια θεατών από την τηλεόραση. Κατά την άποψή μου θα ήταν μια καλή ιδέα, εκτός από το γκολφ να προταθεί ένα άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ελλάδα και να αφορά μεικτές ομάδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα αγωνίζονται ενάντια των Αμερικανών, αλλά ίσως και άλλων ηπείρων. Αυτό πιστεύω ότι θα βοηθούσε πολύ στη δημιουργία, καθολικά στην κοινωνία, μιας αίσθησης κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Τι λέτε; Μπορούμε να το προτείνουμε;

Κωστας Παπαδημητριου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή