Η επί παντός πρόληψη σώζει ανθρώπους

Η επί παντός πρόληψη σώζει ανθρώπους

Κύριε διευθυντά

Απερίγραπτη είναι η πανανθρώπινη οδύνη από την συμφορά της πυρκαγιάς της Αττικής, που έπληξε για ακόμη μια φορά την ομορφιά της με την καταστροφή των πάντων και οδήγησε στον θάνατο αιφνίδια ανύποπτους και αθώους ανθρώπους. Οι συζητήσεις ίσως απαραίτητες για τα ποικίλα αίτια αυτής της πύρινης τραγωδίας. Καταφανής όμως η έλλειψη των επαρκών πυροσβεστικών και ασθενοφόρων οχημάτων, έναντι της ακατανίκητης δύναμης της φύσης αλλά και της επιεικούς ποινικής νομοθεσίας μας κατά των αποδεδειγμένων εμπρηστών και πυρομανών. Αδιάψευστη, όμως, και η ρήση των σοφών αλλά και της δικής μας εμπειρίας ότι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.

Στην επιστολή του με πλήρη υπευθυνότητα ο συντ. πολιτικός μηχανικός Ξενοφών Σφακιανάκης, κάτοικος Βαρυμπόμπης, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας της 17 Ιουνίου 2017, επισημαίνει τον θανάσιμο κίνδυνο από κατολίσθηση εδάφους στο τέρμα της οδού Αδάμων από τον τεμαχισμό του ασφαλτικού τάπητος με περιορισμό του πλάτους της οδού αυτής σε 3,80 μέτρα.

Σημειωτέον, δε, ότι σήμερα η συγκράτηση της ολοσχερούς κατάρρευσης του τμήματος αυτού παρεμποδίζεται αστειότατα από σίδερα, πρόχειρα στηρίγματα, που και αυτά ακόμη αιωρούνται γιατί απογυμνώθηκαν από τον ασφαλτικό τάπητα.

Ο υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης και η περιφερειάρχης κ. Ρ. Δούρου παρακαλούνται για ακόμη μια φορά και οφείλουν όπως διαπιστώσουν τα ως ανωτέρω αναφερόμενα προς εκτίμηση και λήψη των απαραιτήτων μέτρων. Το κράτος αναντιρρήτως βαρύνεται με άπειρες υποχρεώσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως ο διαχωρισμός αυτών σε ανάλογες και λογικές προτεραιότητες. Ευλόγως, νοείται ότι εις απευκταίαν περίπτωση δικαίως θα αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους και υπεύθυνους παράγοντες.

Ιωαννης Κ. Μεγαλογιαννης, Συντ. διευθυντής ΙΚΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή