Η εξόντωση (και) της αγροτικής τάξης

Η εξόντωση (και) της αγροτικής τάξης

Κύριε διευθυντά

Ο αγροτικός μας κόσμος βρίσκεται μπροστά σε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Βρίσκεται σε μια πραγματική οικονομική απόγνωση. Δεν φτάνει που όλα τα έξοδα καλλιεργειών έχουν απογειωθεί, δέχεται απανωτά και καίρια οικονομικά πλήγματα και από τις τιμές σε όλα τα προϊόντα του, οι οποίες βρίσκονται σε ένα εκκωφαντικό κατρακύλισμα. Και αναφέρω για παράδειγμα τις τιμές στις οποίες ο αγροτικός μας κόσμος διαθέτει το γάλα και το λάδι. Οι τιμές που πιάνουν και τα δύο αυτά γεωργοκτηνοτροφικά αγαθά, είναι επιεικώς απογοητευτκές.

Οι δαπάνες που κάνουν οι κτηνοτρόφοι μας αυτήν την εποχή για τη συντήρηση στα διάφορα ζωντανά τους, είναι στην κυριολεξία εξοντωτικές για τα οικονομικά τους. Ολες τις κτηνοτροφές τις πληρώνουν πολύ ακριβά. Και τα χρήματα που εισπράττουν από το γάλα και το κρέας όχι μόνο δεν τους αφήνουν ούτε το ελάχιστο κέρδος, αλλά τους βάζουν και μέσα, όπως λέμε. Πώς να συνεχίσει να είναι ελκυστική για τους νέους αγρότες η συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα υπό αυτές τις συνθήκες; Σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει και οι ελαιοπαραγωγοί. Σε ελεύθερη πτώση είναι η τιμή και του λαδιού. Αντε τώρα αυτοί οι άνθρωποι να τα βγάλουν πέρα με τις διάφορες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι αγρότες μας ούτε και σε αυτήν την κυβέρνηση συναντούν μια κάποια κατανόηση. Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο σκληρή για τους αγρότες. Είναι η πλέον αντιαγροτική κυβέρνηση.

Τάκης Σουβαλιώτης, Χαλανδρίτσα Πατρών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή