Μετά πόνου για όσα μαθαίνω και διαβάζω

Μετά πόνου για όσα μαθαίνω και διαβάζω

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» του Σαββατοκύριακου 9-10/3, όπως κάθε ημέρα διάβασα τον εξαίρετο αρθρογράφο κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο και συμφωνώ μαζί του, «μήπως βαρεθήκαμε να είμαστε Ελληνες;». Εχει δίκιο. Με μεγάλη αγωνία αλλά και απορία οι πάντες βλέπουν πώς κατάντησε αυτή η χώρα σε όλους τους τομείς. Οταν σε μια χώρα δεν υπάρχουν σωστή παιδεία, εξωτερική πολιτική, δικαιοσύνη, ασφάλεια πολιτών, αξιοκρατία, όπου η αστυνομία φοβάται τους αναρχικούς, οι οποίοι επιτίθενται αγρίως και δεν τολμούν τα όργανα της τάξης να τους συλλάβουν με εντολή άνωθεν, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Καθιερώθηκε κάθε Σαββατοκύριακο, Ελληνες και ξένοι αναρχικοί, ειδικοί στην κατασκευή μολότοφ μέσα στο γνωστό εργαστήριο του Πολυτεχνείου όπου κατοικούν, να εφορμούν.

Μοναδικό φαινόμενο, πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο, είναι το περίφημο «άσυλο» στα πανεπιστήμια, όπου «ο διεθνούς φήμης καθηγητής» και «υπουργός Παιδείας» της πρωτοφανούς «Δημοκρατικής Αριστεράς» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμβούλευσε τους φοιτητές να τα βρουν μεταξύ των, δηλαδή πρότεινε εμφύλιο φοιτητικό κίνημα. Είναι αδιανόητο η αστυνομία να μην έχει δικαίωμα να συλλάβει τους παράνομους που κρύβονται στο Πολυτεχνείο ή σε άλλες σχολές – όλοι παρακολουθούν πόσο οργανωμένοι είναι οι μαφιόζοι, κλέβουν οπλισμένοι καταστήματα, μέρα μεσημέρι, κακοποιούν ηλικιωμένους για λίγα ευρώ. Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όταν χτυπούν αστυνομικά τμήματα, από όσα έχουν απομείνει, διότι δεν υπάρχει προσωπικό.

Πώς να προστατεύσει η ΕΛ.ΑΣ. πολίτες, επιχειρήσεις, τράπεζες – τώρα έχουμε και το φαινόμενο των διαρρήξεων στις εκκλησίες. Τα σύνορα είναι ξέφραγο αμπέλι, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών, μεταναστών. Είναι πολλά τα λεφτά για τους Ελληνες και ξένους μαφιόζους.

Αλήθεια, οι «σύμβουλοι» των κυβερνώντων δεν βλέπουν το τι συμβαίνει στην πατρίδα τους;

Τέλος, θα παρακαλέσω να στείλουν στον «υπουργό Παιδείας» Κ. Γαβρόγλου την εξαιρετική συνέντευξη του πραγματικού εκπαιδευτικού, πρύτανη του American College Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Βλάχου, στον δημοσιογράφο κ. Σταύρο Τζίμα στην «Καθημερινή» 9-10/3/19. Υπουργέ Παιδείας, δουλειά του σχολείου είναι η αριστεία, λέει ο κ. Βλάχος, και όχι αυτά τα πρωτάκουστα που επιβάλλετε εσείς.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή