ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Κομματικά παραγάδια και υποψήφιοι-κράχτες

kommatika-paragadia-amp-nbsp-kai-ypopsifioi-krachtes-2307283

Κύριε  διιευθυντά
Oπως αποδείχθηκε και από την υπόθεση Λοΐζου, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων πρωτεύον κριτήριο είναι η αναγνωρισιμότητα λόγω επωνύμου πατρός ή λόγω σοουμπίζ ή  δημοφιλίας λόγω άσχετων δραστηριοτήτων (π.χ. ηθοποιός, μπασκετμπολίστας κ.λπ.).

Κοινώς, ονόματα-κράχτες προς άγραν ψήφων. Οπότε τίθεται το ερώτημα, μιας και οι ψηφοφόροι πλέον δεν είναι «ψάρια» να τσιμπάνε το δόλωμα ή έτσι τέλος πάντων ελπίζουμε, όλοι αυτοί και αυτές, αν εκλεγούν, τι θα κάνουν στην Ευρωβουλή ή στην Περιφέρεια Αττικής;Εχουν τις απαραίτητες γνώσεις, π.χ. ευρωπαϊκού δικαίου για το πρώτο ή αντιμετώπισης φυσικών κινδύνων για το δεύτερο; Πολλά θέλουμε μήπως;

Εμ πώς; Γιατί δεν επιλέγονται άνθρωποι αξιοκρατικά και με βαριά βιογραφικά στα αντίστοιχα αντικείμενα παρά μόνον στελέχη του στενού κομματικού πυρήνα ή σωλήνα; Και εφόσον δεν επιλέγονται τέτοια, γιατί ο σκεπτόμενος πολίτης να πάει να ψηφίσει; Τι περισσότερο θα κάνει ο άλφα από τον βήτα όταν είναι και οι δύο άσχετοι με το αντικείμενο; Γι’ αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.

Διότι στην Ελλάδα σήμερα πρυτανεύει το ανούσιο lifestyle καλά αμειβόμενων ημιμαθών που κάνουν και τον λαό το ίδιο, πράγμα που συμφέρει ασφαλώς και την εκάστοτε εξουσία.  Τηλε-βλακεία απίστευτη και ψηφοδέλτια βγαλμένα από εκεί, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Σπυρος Γιακουμακης