Προσφέροντας αλλάζει ο κόσμος

Προσφέροντας αλλάζει ο κόσμος

Κύριε διευθυντά

Κοιτώντας γύρω μου παρατηρώ πολλά αρνητικά και θετικά. Θέλω να εστιάζω στα θετικά, δεν μπορώ να παραβλέπω όμως τα αρνητικά. Ετσι, σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει για να εξαλειφθούν τα αρνητικά, έστω ένα μέρος αυτών. Δεν θα αρχίσω να αναλύω τα προβλήματα της χώρας και κατ’ επέκταση του κόσμου, θα μοιραστώ τρεις μόνο σκέψεις μου, οι οποίες πιστεύω ότι αν εφαρμοστούν από όλους θα υπάρξει μια αλλαγή στην κοινωνία μας.

1) Γίνε δότης αίματος. Μια διαδικασία ανώδυνη, ωφέλιμη για τον ίδιο τον οργανισμό, της οποίας η αξία είναι μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμαστε. Επιτρέψτε μου να αναφέρω την προσωπική εμπειρία μου. Επειτα από παρακίνηση του αδερφού μου, πήγαμε μαζί για αιμοδοσία. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πέρασε λίγος καιρός, έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο που με ενημέρωνε ότι το δικό μου αίμα βοήθησε έναν άλλο άνθρωπο σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο. Χωρίς να ξέρω τον άνθρωπο αυτό, αφιέρωσα λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μου για να του προσφέρω αίμα, για τον οποίο είναι σωτήριο. Αφιέρωσα δηλαδή 45 λεπτά από τη ζωή μου για να σώσω τη δική του ζωή.

2) Μην πετάς σκουπίδια κάτω. Τόσο απλό να εφαρμοστεί, μα τόσο δύσκολο για κάποιους. Υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά. Πετώντας κάτω τα απορρίμματά σου όχι μόνο δυσκολεύεις τη δουλειά των καθαριστών του δρόμου, αλλά δεν σέβεσαι και το περιβάλλον.

3) Δώσε τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι σε άλλους. Από ρούχα και παιχνίδια μέχρι φαγητό που περίσσεψε. Είμαι σίγουρη πως στις περισσότερες γειτονιές υπάρχει σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάποιο αδέσποτο ζώο ή κάποιος άστεγος άνθρωπος. Αντί να πετάξεις τη μερίδα που περίσσεψε στα σκουπίδια, πήγαινέ την σε αυτούς.

Οι παραπάνω πράξεις δεν συνδέονται μεταξύ τους. Υπάρχει όμως ένα κοινό σημείο και στις τρεις. Πραγματοποιούνται στην καθημερινή ζωή και επιφέρουν μεγάλες αλλαγές. Ελπίζω να κινητοποιηθούμε όσο περισσότεροι γίνεται!

Στεφανια Αντωνοπουλου, Φοιτήτρια Νομικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή