Ας… διοχετευθεί τούτη η επιστολή

Ας… διοχετευθεί τούτη η επιστολή

Κύριε διευθυντά

Παίρνω το θάρρος να σας αποστείλω την τρέχουσα επιστολή ως αναγνώστης της «Καθημερινής» και επειδή πιστεύω ότι αναγκαία προϋπόθεση και υποχρέωση όποιου αρθρογραφεί σε ευρείας κυκλοφορίας ενημερωτικό έντυπο είναι η επαρκής και σωστή γνώση και χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιεί, ιδίως όταν αυτή είναι η μητρική του.

Με την ιδιότητά σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους συντάκτες σας («Το γκολ είναι θέμα… εισαγωγής», Κυριακή 14.04.2019) ότι η μεταξύ συλλόγων μετακίνηση ποδοσφαιριστών γίνεται με μετεγγραφή (εγγραφή στο νέο αθλητικό σωματείο) και όχι «μεταγραφή» (συνήθως οι αθλητές δεν αλλάζουν τον τρόπο γραφής του ονόματός τους).

Επ’ ευκαιρία δε, παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους συνεργάτες της εφημερίδας για την κακοποίηση του ρήματος «διαρρέω», το οποίο από αμετάβατο έχει βιαίως μετατραπεί σε ενεργητικό, κυρίως όταν αυτοί εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και «διαρρέουν» ειδήσεις και απόψεις, ενώ θα ήταν προτιμότερο να διοχετεύουν, μεταδίδουν ή έστω να αφήνουν να διαρρεύσουν οι πληροφορίες τους!

Προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα επανέλθουν τα στοιχειώδη μορφωτικά και γλωσσικά κριτήρια στην πρόσληψη δημοσιογράφων σε κάθε είδους μέσο ενημέρωσης.

Διονυσιος Λευθεριωτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή