Εκδρομές σχολείων μόνον εντός Ελλάδος

Εκδρομές σχολείων μόνον εντός Ελλάδος

Κύριε διευθυντά

Τα τελευταία χρόνια διαβάzω συχνά στον Τύπο για σχολικές πολυήμερες εκδρομές που γίνονται στο εξωτερικό. Καλές και χρήσιμες οι εκδρομές, που βέβαια έχουν βασικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αλλωστε, ακόμη και στα αρχαία χρόνια, παρά τις δυσκολίες μετακινήσεως, πολλοί ταξίδευαν σε μακρινές χώρες για να αυξήσουν τις γνώσεις τους και σώζονται πολλές αντίστοιχες διηγήσεις. Πιστεύω όμως ότι αυτήν την εποχή (της ελληνικής οικονομικής κρίσης) οι εκδρομές αυτές θα πρέπει να γίνονται στο εσωτερικό της χώρας μας και όχι στο εξωτερικό, για τους εξής λόγους:

1. Τα χρήματα που δαπανώνται θα έπρεπε να μένουν μέσα στην Ελλάδα και όχι να φεύγουν στο εξωτερικό.

2. Τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία θα έχουν περισσότερα κέρδη, καθώς επίσης και τα εδώ ξενοδοχεία, εστιατόρια, μέσα μεταφοράς κ.τ.λ.

3. Είναι λάθος να επισκέπτονται τα Ελληνόπουλα την Πράγα, το Μόναχο κ.λπ. ενώ δεν έχουν επισκεφθεί την Ακρόπολη των Αθηνών, το θέατρο της Επιδαύρου, την Κνωσό, τα αρχαιολογικά μουσεία μας, τα Καλάβρυτα κ.ά. και τελικά να πετούν μαργαριτάρια του τύπου ότι ο Καραϊσκάκης είναι στάδιο ή ότι στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς.

4. Από τα περισσότερα δημόσια σχολεία, ένα μικρό μέρος μαθητών μπορεί να διαθέσει το σχετικά υψηλό κόστος εκδρομής εξωτερικού, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται η ταξική-οικονομική ανισότητα μέσα στην τάξη.

Προτείνω, λοιπόν, μαθητές, καθηγητές, γονείς, υπουργείο να επανεξετάσουν το θέμα και να στραφούν προς τις εκδρομές εντός Ελλάδος.

Σωτ. Αλεξακης, Φυσικός – ραδιοηλ/όγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή