Η ψήφος ναυτικών και το «δημοψήφισμα»

Η ψήφος ναυτικών και το «δημοψήφισμα»

Κύριε διευθυντά

Στην επιστολή του ο κ. Φρίξος Δήμου στις 22/5/2019, με τίτλο «Οι ναυτικοί μας και η (μη) ψήφος τους», κατακρίνει την κυβέρνηση που δεν φροντίζει να ψηφίζουν οι ναυτικοί μας όπου κι αν βρίσκονται, ακόμη και εν πλω. Αναφέρει μάλιστα τη δυνατότητα των τότε ναυτικών μας να ψηφίσουν στο χουντικό «δημοψήφισμα», 29/9/1968, ακόμη και μέσα στα πλοία τους, με ευθύνη των πλοιάρχων. Βέβαια τη λέξη δημοψήφισμα τη βάζει σε εισαγωγικά, υπονοώντας προφανώς ότι η χούντα προσπαθούσε να δείξει «δημοκρατικές» ευαισθησίες, στήνοντας κάλπες.

Αλλά θεωρεί θετική τη στάση της χούντας απέναντι στους ναυτικούς. Μάλλον ξεχνά, ή βάζει σε δεύτερη σημασία την αγωνία της χούντας να φορέσει δημοκρατικό προσωπείο, για να μειώσει τις αντιδράσεις όλου του ελεύθερου κόσμου απανταχού της γης απέναντι στα εγκλήματα του καθεστώτος.

Η μεταπολίτευση έχει καταργήσει τον χουντικό νόμο. Αν μπορούν οι ναυτικοί μας να ψηφίζουν μέσα στο πλοίο τους θα ήταν ευκταίο. Αλλά πρέπει όλοι μας να μη λέμε καλά λόγια για καμία χούντα, τώρα που στην Ευρώπη και αλλού το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται.

Για τη δημοκρατία οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε.

Γεωργαντας Δημητρης, Χειρουργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή