Είδα τον λογαριασμό και έμεινα σύξυλος

Είδα τον λογαριασμό και έμεινα σύξυλος

Κύριε διευθυντά

Εχουμε τόσο συνηθίσει στην αλήθεια του αποφθέγματος πως στην «Ελλάδα ποτέ δεν νιώθεις πλήξη» λόγω των όσων παραδόξων συμβαίνουν στον περίγυρό μας. Φθάνουμε μάλιστα στο σημείο να δηλώνουμε λεκτικά πως η ζωή σε άλλες χώρες (π.χ. στην Ελβετία) είναι πληκτική επειδή δεν δημιουργούνται συνεχώς καταστάσεις που να σε αναστατώνουν.

Πάντως, για εμένα το τελευταίο συμβάν που μου τάραξε τη ζωή προήλθε –από πού αλλού– από τον εθνικό θεραπευτή της πλήξης μας, τη ΔΕΗ. Οταν άνοιξα και είδα τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό, αυτός κόντεψε να μου φύγει από το χέρι. Το ποσό ήταν τεράστιο (σε σύγκριση με προηγούμενους λογαριασμούς). Το μάτι μου έπεσε αμέσως στις ενδείξεις μετρήσεων, από τις οποίες εξάγεται η καταναλωμένη ενέργεια. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι είχαν προστεθεί εντελώς αυθαίρετα 1.000 κιλοβατώρες ημερήσιας χρήσης και 500 κβ. νυχτερινής.

Η αυθαιρεσία στα νούμερα κατανάλωσης φαίνεται και από τη στρογγύλευση που εφαρμόστηκε στις υποτιθέμενες ενδείξεις. Η μέτρηση της κατανάλωσης είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες και έπρεπε να δώσει πραγματικές καταναλώσεις της τάξεως των 168 κβ. για ημερήσια και 44 κβ. για νυχτερινή. Καταλαβαίνετε τη διαφορά. Αν ήμουν άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει, ούτε και διαβάζει τους λογαριασμούς, θα είχα σκύψει το κεφάλι λέγοντας «τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση» και θα πήγαινα να πληρώσω τον λογαριασμό.

Αλλά δυστυχώς (για εμένα, επειδή συνεχώς «εξιτάρομαι») δεν προσπερνάω τα πράγματα αδιάφορα. Επικοινώνησα με τη ΔΕΗ, η οποία με παρέπεμψε στον ΔΕΔΔΗΕ. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο λογαριασμός μου έρχεται από τη ΔΕΗ. Και από αυτήν περιμένω τη λύση του προβλήματος με την έκδοση καινούργιου λογαριασμού με τα πραγματικά στοιχεία. Κάθε δικαιολογία του τύπου «πληρώστε τον λογαριασμό και τα λεφτά θα σας επιστρέφονται στους επόμενους λογαριασμούς» είναι παντελώς απορριπτέα. Δεν πρόκειται οι πελάτες να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα της ΔΕΗ.

Ιωσηφ Ροηλιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή