Τι πιο χειρότερο; Επαψαν να τον ακούν

Τι πιο χειρότερο; Επαψαν να τον ακούν

Κύριε διευθυντά

Προσπαθώντας να κατανοήσει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών, μπορεί να κάνει τις ακόλουθες παρατηρήσεις: Μερικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κατασπατάλησαν μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου. Δεν συνειδητοποίησαν ότι το δικό τους πολιτικό κεφάλαιο τους το παρείχε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Για να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή κατσιφάρεια ρήση, ούτε ο θυρωρός δεν θα τους ήξερε χωρίς τον Αλ. Τσίπρα!

Μερικά παραδείγματα: Ενας υπουργός, με εξαιρετικά μεγάλη έπαρση, προσπάθησε να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ, ως ένας νέος «υπουργός Αλήθειας». Αλλος υπουργός, με αμετροέπεια και ξύλινη γλώσσα («Νέα Ομιλία»), εκστομίζει fake news σαν να είναι αλήθειες. Αλλος υπουργός, με ύφος και ήθος ενός καουμπόι στην Αγρια Δύση, εκστομίζει ύβρεις στους πάντες.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας, βέβαια, θα έχει ήδη επιμερίσει την κατασπατάληση του πολιτικού του κεφαλαίου. Σίγουρα θα έχει ήδη καταλάβει, επίσης, το κόστος και των δικών του πολιτικών επιλογών, όπως π.χ. η συνεργασία με τον Π. Καμμένο.  Ολα αυτά συνέβαλαν ώστε πολίτες να σταματήσουν να τον ακούν και να τον προσέχουν – they have switched off, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση που κατά τον ίδιο περιγράφει τη συμπεριφορά των υπουργών Οικονομικών των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. προς τον Γ. Βαρουφάκη. Και αυτό είναι, εντέλει, η μεγαλύτερη ήττα του κ. Αλ. Τσίπρα.

Λευτερης Σπιθας, Αγία Παρασκευή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή