Ο τρόπος σκέψης κινεί και βουνά

Ο τρόπος σκέψης κινεί και βουνά

Κύριε διευθυντά

Ο όρος «mindset», που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι Αγγλοσάξονες και αφορά τον «τρόπο σκέψης», δείχνει να έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως ως ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας στον κόσμο των επιχειρήσεων, του αθλητισμού, της δράσης ενός η μιας ομάδας ατόμων. Γιατί όχι και ενός έθνους;

Iσως αυτό να είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα κυβέρνησή του. Να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς. Μεγάλη πρόκληση, σχεδόν ακατόρθωτο θα μου πείτε…

Και όμως, ξεκινώντας από τα απλά, σχεδόν αυτονόητα, μπορεί να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία.

Η πραγματική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε χώρους εστίασης, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή η αντικανονική οδήγηση στη ΛΕΑ, η προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις δεν απαιτούν κάποιο νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να ισχύσουν.

Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και ένας σοβαρός μηχανισμός για την εφαρμογή τους. Ας σκεφτούμε όμως λίγο πόσο θα μπορούσαν αυτές οι απλές κινήσεις να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς όλων μας στην καθημερινότητα!

Τότε θα μιλούσαμε για «επιστροφή στην κανονικότητα» ή για σύγκλιση με την ευρωπαϊκή κανονικότητα;

Γιωργος Παπαμιχαηλ, Ιδιωτικός υπάλληλος, Μαρουσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή