Μια άσκηση επί χάρτου για το τραμ

Μια άσκηση επί χάρτου για το τραμ

Kύριε διευθυντά

Η απελθούσα κυβέρνηση το τραμ το απαξίωσε πλήρως. Εδώ και δέκα μήνες έχει διακοπεί η κυκλοφορία του μέσου έως το Σύνταγμα από την Κασομούλη. Ακούστηκε πρόταση για διάνοιξη της κοίτης του Ιλισού στην Καλλιρρόης, που είναι εντελώς εξωπραγματική για τους γνώστες του αντικειμένου της αντιπλημμυρικής προστασίας όπως ο υπογράφων. Εξάλλου, δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή.

Η Συγγρού αποκλείεται εκ προοιμίου λόγω έλλειψης χώρου, επειδή στενεύει κιόλας από το Φιξ μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Η μόνη λύση, κατά τη γνώμη μου, είναι η ενίσχυση του πλακοσκεπούς οχετού στην Καλλιρρόης, απ’ όπου η διέλευση των γραμμών και η πεζοδρόμηση της Βασ. Ολγας στο πλαίσιο του αρχαιολογικού περιπάτου της Αθήνας.

Επίσης, η επέκταση προς Πειραιά, αν και έτοιμη, δεν έχει παραδοθεί προς χρήση. Επιπλέον, το πρόβλημα με την προτεραιότητα του μέσου («πράσινο κύμα») εκκρεμεί από το… 2004!

Ενα άλλο ζήτημα που δεν έχει καθόλου μελετηθεί είναι η κατασκευή κάποιων ανισόπεδων κόμβων, όπως βύθιση της Ποσειδώνος στο ύψος της Αχιλλέως για τα οχήματα και ανεμπόδιστη διέλευση του τραμ χωρίς αναμονή, καθώς και βύθιση των γραμμών (ελαφρά υπογειοποίηση) μετά τη στάση Μπακνανά έως περίπου τη στροφή για Νέο Κόσμο. Δυστυχώς το πιο ευρωπαϊκό μέσο μαζικής μεταφοράς στη χώρας μας έχει υποστεί απίστευτη κακομεταχείριση, εξ ου και η αδιαφορία των εκάστοτε αρμοδίων.

Σπυρος Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή