Αναζήτηση εργασίας, ο ΣΕΒ, η εκπαίδευση

Αναζήτηση εργασίας, ο ΣΕΒ, η εκπαίδευση

Κύριε διευθυντά

Τώρα που μειώθηκαν τα σχετικά δημοσιεύματα με τις εκλογές, επιτρέψατέ μου να ασχοληθώ με το κύριο άρθρο της 4ης Ιουλίου 2019. Εκεί, για πολλοστή φορά, αναφέρεται ότι ο  ΣΕΒ δηλώνει (ανερυθρίαστα) ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις ψάχνει προσωπικό (πώς;) αλλά δεν βρίσκει!

Και αυτό συνδέεται με την εκπαίδευση από εσάς, τάσσεσθε όπως πάντα υπέρ του ΣΕΒ και δεν συζητείται το ενδεχόμενο να ζητούν «χαμηλού επιπέδου» προσωπικό  ή να μη διαθέτουν ούτε ώρα για σεμινάριο – εκπαίδευση των νεοεισερχομένων στην επιχείρηση, ούτε για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας (όχι υπερωρίες – ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη, εξευτελιστικά χαμηλοί μισθοί, αβέβαιη εξέλιξη, οικογενειοκρατία στο management κ.λπ.).

Αυτό αντικρούει το γεγονός ότι αξιόλογες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις βρίσκουν Ελληνες πτυχιούχους ακόμα και για «πρώτη εργασία» – πάνω από 450.000 δουλεύουν ήδη στην Ευρώπη, στα χρόνια της υπομονής.

Κρίνω λοιπόν ότι  ο ΣΕΒ τυγχάνει, περιέργως πως, μιας ιδιόρρυθμης ευνοίας (άνευ ιδεολογικών ερεισμάτων) από την έγκριτή σας  εφημερίδα (και όχι μόνο) και χρειάζονται γενναίες νέες σκέψεις για τη συνέχιση  ή μη αυτής της πολιτικής σας.

Χρήστος Κιτσος, Ομότ. καθηγ. Στατιστικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή