ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Ενα μπάχαλο και «πολλά ζητάς»

ena-mpachalo-amp-nbsp-kai-amp-laquo-polla-zitas-amp-raquo-2333289

Κύριε διευθυντά
Σε συνέχεια άρθρου στο φύλλο της 30 Ιουνίου 2019 σχετικά με την εξέταση των οδηγών άνω των 74 ετών για την ανανέωση της άδειας οδήγησης, θέλω να σας αναφέρω τα ακόλουθα: Συνοδεύοντας τη σύζυγό μου στη διαδικασία ανανέωσης της άδ. οδήγησης που έληγε στις 20.5.19, επισκεφθήκαμε στις 12.3.19 το υπουργείο Συγκοινωνιών στον Χολαργό. Στην αίθουσα διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών –η οποία ήταν γεμάτη από διαμαρτυρόμενους πολίτες, γιατί, δεν γνωρίζαμε ακόμη– πληροφορηθήκαμε ότι τα σχετικά δικαιολογητικά για την ανανέωση του διπλώματος θα τα παραλαμβάναμε στο κυλικείο!

Με μεγάλη προθυμία ο κυλικειάρχης παρέδωσε τα σχετικά έγγραφα, βγάζοντας και φωτοτυπίες – λαμβάνοντας σχετική αμοιβή. Υστερα από μία εβδομάδα, στις 20/3, στην και πάλι κατάμεστη αίθουσα του υπουργείου Συγκοινωνιών στον Χολαργό και περιμένοντας 5 ώρες (08.30-13.30) χωρίς δελτία προτεραιότητος, καταθέσαμε τα σχετικά δικαιολογητικά.

Λάβαμε παράταση του διπλώματος έως 20.6.19. Σε ερώτηση πότε θα γίνουν οι εξετάσεις, η απάντηση ήταν: «Θα λάβετε SMS».

Στις 20.5.19 ενόψει καλοκαιριού και λήξεως του προσωρινού διπλώματος, επισκεφθήκαμε το υπουργείο. Στη γνωστή κατάμεστη αίθουσα και χωρίς και πάλι αριθμό προτεραιότητος, αναμένοντας και πάλι 5 ώρες πληροφορηθήκαμε από τον αρμόδιο λειτουργό όχι την ημερομηνία της εξετάσεως, αλλά την ημερομηνία που θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της εξέτασης (29.5.19).

Προσερχόμενοι στις 29.5.19 στη γνωστή κατάμεστη αίθουσα και έχοντας πληροφορηθεί ότι για τη διαδικασία αυτή δίδονται αριθμοί προτεραιότητος, οι οποίοι εξαντλούνται πολύ γρήγορα, φροντίσαμε να είμαστε εκεί από τις 8 π.μ. Οι αριθμοί που θα εξυπηρετούντο δεν ήταν πολλοί, αλλά και πάλι η αναμονή ήταν 4ωρη. Τούτο οφείλετο στο ότι μεμονωμένα άτομα ως εκπρόσωποι σχολών οδηγών διεκπεραίωναν και 10 υποθέσεις… Σε ερώτησή μου σε αρμόδιο λειτουργό γιατί δεν δημιουργείται ειδική θυρίδα για τις σχολές οδηγών, έλαβα την αποστομωτική απάντηση: «Πολλά ζητάς…».

Προσδιορίστηκε ως ημερομηνία εξέτασης η 13η Ιουνίου 2019 και τόπος συνάντησης το εξοχικόν κέντρον του Παπάγου «Μουριές» στην οδό Αναστάσεως! Σταθμεύσαμε το αυτοκίνητό μας έξω από τις Μουριές το προηγούμενο βράδυ, διότι αν το πηγαίναμε το μεσημέρι στις 3 θα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι εξεταστές προσήλθαν ακριβώς στις 15.00, η συμπεριφορά τους ήταν ευγενική και γεμάτη κατανόηση και διεκπεραίωναν το έργο τους με ταχύτητα. Μας γνωστοποίησαν πως θα παραλάβουμε το νέο δίπλωμα έπειτα από 1 μήνα (13/7). Μεταβαίνοντας και πάλι στη γνωστή αίθουσα στις 24/7, σε μια άδεια από κόσμο θυρίδα όπου θα παρεδίδετο το νέο δίπλωμα, πληροφορηθήκαμε ότι αυτό θα συμβεί Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Σε έντονη παρατήρησή μου γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε μέσω SMS ενώ είχε δηλωθεί ο αριθμός τηλεφώνου στην αρχική αίτηση, έλαβα πάλι άλλη αποστομωτική απάντηση:

«Απευθυνθείτε στον υπουργό»…

Διερωτώμαι μήπως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου επέλεξε δικαίως για τίτλο του βιβλίου του «Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας»…

ΥΓ. Θέλω να παρατηρήσω ότι μέσω ΚΕΠ η διαδικασία ανανέωσης διπλώματος τα προηγούμενα χρόνια ήταν άψογη, και η ενημέρωση για την παραλαβή του γινόταν μέσω sms.

Αναστασιος Κ. Δαμβεργης, Συνταξιούχος