Η ιστορία «κρύβεται» και στις διαφημίσεις

Η ιστορία «κρύβεται» και στις διαφημίσεις

Κύριε διευθυντά

Περιμένω με ανυπομονησία κάθε Τρίτη το φύλλο της «Κ» παλαιοτέρων ετών, που συνοδεύει την εφημερίδα, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων της κυκλοφορίας της. Εκτός από το ενδιαφέρον κυρίως θέμα – γεγονός στο οποίο αναφέρεται, είναι απόλαυση να διαβάζεις και να αναπολείς ένα σωρό αναμνήσεις που σε φέρνουν πίσω στην παιδική σου ή νεανική σου ηλικία.

Διαφημίσεις από την Kolynos και το Nujol (κυκλοφορεί μέχρι σήμερα) έως την TWA με τα Super Constellation (αλήθεια τι αεροπλάνα ήσαν κι αυτά;). Πρόγραμμα ραδιοφώνου με εκπομπές όπως: «Η θεία Λένα. Οδηγίαι προς ναυτιλλομένους. Ανακοινώσεις του ΕΕΣ, Δελτίον ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Δελτίον τιμών. Το θέατρον στο μικρόφωνο. Το θέατρον της Δευτέρας. Σελίδες της λογοτεχνίας μας. Εσείς, εμείς και το τηλέφωνο (με τον Γιώργο Ξένο, ψευδώνυμο του Γιώργου Μενουδάκου)». Δρομολόγια θαλάσσιων συγκοινωνιών με ονόματα αξέχαστων πλοίων όπως: «Αχιλλεύς, Αγαμέμνων, Μιαούλης, Καραϊσκάκης, Κανάρης, Κολοκοτρώνης (διαμάντια της εποχής τους από τις ιταλικές επανορθώσεις του Β΄ Π.Π.), Αγγέλικα, Ιόνιον, Αιγαίον, Πίνδος, Νεράιδα, Μοσχάνθη, Κύκνος, Κωστάκης Τόγιας» και τόσα άλλα, με απίθανους προορισμούς, πλην των κλασικών, όπως: «Εύδηλος, Αρμενιστής, Μονεμβασιά, Κυπαρίσσι, Νεάπολις, Αγ. Πελαγία, Πόρτο Λάγο, Καβάλα, Γέρακας, Πόρτο Κάγιο, Σολοτέρι, Κότρωνας, Αγ. Ευφημία, Γύθειο, Λεωνίδιον, Φισκάρδο, Βασιλική, Πρέβεζα, Νυδρί κ.ά.». Μικρές αγγελίες όπου πωλούνται: «Ενα τραπέζι καρυδιά διά 14 άτομα, ένα κρεβάτι μονό και 3 ηλεκτρικά καλοριφέρ, μέχρι κουρσάκι μοντέλο 1956 πολυτελές Fuldamobil (ποιος το θυμάται;)». Κοινωνικά με εορτάζοντες και μη, ευχές δι’ αρραβώνας και ταχείαν στέψιν και διά τελεσθέντας γάμους.

Πολλές ακόμη στήλες και ειδήσεις, που σήμερα μπορεί να μη λένε τίποτα στους νεότερους αναγνώστες της «Κ», αλλά σε «λυκόπουλα» σαν τον υπογράφοντα, φέρνουν ωραίες αναμνήσεις και αναπολούμε ωραίες εποχές και ηλικίες. Συνεχίστε και σας ευχαριστούμε.

Ματθαιος Μ. Δημητριου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή