Για τον αρχιτέκτονα Σπύρο Κοκκολιάδη*

Για τον αρχιτέκτονα Σπύρο Κοκκολιάδη*

Κύριε διευθυντά

Το Σάββατο 21/9/2019 αποχαιρετίσαμε τον φίλο, συνάδελφο, επίτιμο αναπληρωτή γενικό διευθυντή ΥΠΕΧΩΔΕ, ευαισθητοποιημένο Ψυχικιώτη, πρωτεργάτη στον αγώνα των κατοίκων για τη διάσωση της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού.

Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ 1323/1995 στην προσφυγή των περιοίκων, με πρώτο τον Σπύρο Κοκκολιάδη, άνοιξε τον δρόμο στον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού (μέλος του οποίου ήταν ο ίδιος από το 1990) για την αντίκρουση απαιτήσεων στα Τουρκοβούνια από τους ίδιους διεκδικητές (ιδέ Απόφαση ΣτΕ 672/2006).

Η κρίση του, που διατύπωσε προφορικά, παρουσία μας το 1982 στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Αντώνη Τρίτση συνοψιζόταν σε μία φράση «η αγορά και ο περιβάλλων τον οικισμό χώρος των Τουρκοβουνίων από το 1923 και το 1924 είναι εκτός συναλλαγής» βάσει των στοιχείων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ως μέλος του «Συλλόγου των Αθηναίων» αγωνίσθηκε για την ανάδειξη του Δημοσίου Σήματος, και όντας πρόεδρος της «Εταιρείας Φίλων του Παναγιώτη Κανελλόπουλου» υπερασπιζόταν τα ιστορικά δικαιώματα του Ελληνισμού (βλ. Εστία «Το όνομα των Σκοπίων» 12/7/2007).

* Ενας αληθινά δημόσιος άνδρας «έφυγε» από κοντά μας.

Ελενη Λαμπροπουλου – Ραπτη Αρχιτέκτων, τ. επιθεωρητής ΥΠΕΧΩΔΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή