Αυτή η πόλη σε αποκαρδιώνει

Αυτή η πόλη σε αποκαρδιώνει

Κύριε διευθυντά

Περπατώντας κανείς σε περιοχές της Αθήνας όπως τα Κάτω Πατήσια, η πλατεία Βικτωρίας, η Κυψέλη και η πλατεία Αμερικής, συναντά μια αποκαρδιωτική εικόνα: κάδους γεμάτους σκουπίδια και απορρίμματα πεταμένα στον δρόμο, γκράφιτι που καλύπτουν τοίχους και κάθε λογής άλλη επιφάνεια, βουλωμένα φρεάτια κ.ά.

Για να μην αναφερθούμε στις καμένες λάμπες, στα εις αθλίαν κατάσταση πεζοδρόμια, στο παράνομο παρκάρισμα και στο ανεξέλεγκτο ή καθόλου πράσινο.

Προβληματικό είναι επίσης το γεγονός ότι πλατείες όπως η Βάθης, η Αγίου Παντελεήμονα, η Βικτωρίας και άλλες, δεν ανήκουν στους Αθηναίους, αλλά σε μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και άλλα μέρη. Ενδεικτικό της έκτασης του προβλήματος είναι το γεγονός ότι η οδός Αχαρνών από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι την πλατεία Βάθης έχει κυριολεκτικά γκετοποιηθεί.

Προσωπικά, χαιρετίζω τις προσπάθειες των κυρίων Μπακογιάννη και Καραμαλάκη (αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) για βελτίωση αυτής της εικόνας, ωστόσο χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Οι δημότες της Αθήνας μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Αθηναίων για παρόμοια προβλήματα στο τηλέφωνο 1595.

Δημητρης Κακοταριτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή