Η κλασική μουσική στο ραδιόφωνο

Η κλασική μουσική στο ραδιόφωνο

Κύριε διευθυντά

Με το θάρρος που μου δίδει η από 50ετίας και πλέον καθημερινή μελέτη της τόσο αγαπημένης και εκλεκτής εφημερίδας σας, σας γράφω τα παρακάτω: Είναι περίπου 30 χρόνια που εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, είμαστε φανατικοί και καθημερινοί ακροατές του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, που τόσο έχει συμβάλει στην πολλαπλή και πολυδιάστατη ενημέρωσή μας.

Ανάμεσα στις ποικίλες εκπομπές του Αθήνα 9.84 ξεχωρίζει πάντα η εκπομπή «Κλασική κόμπακτ δισκοθήκη» με τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο, η οποία πραγματικά μας εισήγαγε και μας εμύησε στα μυστικά της κλασικής μουσικής. 

Μας βοήθησε να αποκτήσουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και να απολαύσουμε πλούτο ακουσμάτων και γνώσεων στον τόσο γοητευτικό αυτό χώρο.

Πρόσφατα η εκπομπή αυτή, ύστερα από μια μακρά ιστορία περίπου 30 ετών, υπέστη μια περικοπή κατά 60% περίπου στη χρονική της διάρκεια, δηλαδή από Σάββατο πρωί 9-11 και Κυριακή πρωί 9-11 έμεινε να διαρκεί μόλις 60 λεπτά και μεταφέρθηκε στη ζώνη 5-6 κάθε Σάββατο απόγευμα, σε ώρα που προσφέρεται περισσότερο για παιδικά προγράμματα.

Θα ήθελα να γνωρίζω αν ο καθ’ όλα συμπαθής νέος δήμαρχός μας κ. Κ. Μπακογιάννης έχει ενημερωθεί για αυτή την αλλαγή και με ποια κριτήρια αποφασίστηκε από τον ίδιο ή κάποιους συνεργάτες του, καθώς επίσης αν σκέφτεται να επιμείνει στην αλλαγή αυτή, πράγμα που ειλικρινά απεύχομαι. Είναι πραγματικά κρίμα η μοναδική αυτή νησίδα κλασικής μουσικής στο δημοτικό ραδιόφωνο να υποβαθμιστεί τόσο μα τόσο πολύ.

Παναγιώτης Αργειτακος, Ιατρός, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή