Από την προφυλάκιση έως την ετυμηγορία

Από την προφυλάκιση έως την ετυμηγορία

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με το θέμα της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και αφού διάβασα, με προσοχή, το άρθρο του καθηγητού Νίκου Αλιβιζάτου, θέλω κι εγώ να εκφράσω την έκπληξή μου για τον τρόπο που η ελληνική Δικαιοσύνη έχει χειρισθεί το σοβαρό αυτό θέμα μέχρι σήμερα.

Αναμφίβολα, η προφυλάκιση είναι μια πράξη που στερεί την ελευθερία ενός ατόμου, το οποίο ίσως αποδειχθεί αθώο στο τέλος. Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι η πολιτεία ενίοτε πρέπει να λαμβάνει τέτοια σκληρά μέτρα, αλλά όπως έγραψε και ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος, στην περίπτωση του Παπαντωνίου, υπήρξε ιδιαίτερα «αυστηρή» στην ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας.

Οπως έγραψε και ο καθηγητής ιατρικής Χαρ. Ρούσσος, η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι εκδικητική, αλλά αντιθέτως πρέπει να δίδει μάθημα σεβασμού και ήθους σε όλους τους πολίτες. Επίσης, προσθέτω ότι πρέπει να είναι γενναιόδωρη.Συμπερασματικά, ελπίζω κι εγώ όπως πολλοί Ελληνες που πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη και δημοκρατία, ότι θα τερματιστεί άμεσα η προφυλάκιση του Παπαντωνίου και θα γίνει σύντομα η δίκη του.

Αρης Ιωαννιδης, Ναυπηγός μηχανικός, ΜΙΤ, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή