Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ

Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ

Κύριε διευθυντά

Το Σάββατο 28.12.19 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας άρθρο του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Φίλη Αρναούτογλου, υπό τον τίτλο «Χρηστή και άχρηστη Διοίκηση», στο οποίο ο συντάκτης επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, παραθέτοντας στοιχεία προσωπικής του υπόθεσης, για την οποία θεωρεί ότι αδικήθηκε κατάφωρα και ως εκ τούτου ταλαιπωρείται. Για λόγους αρχής, η ΔΕΔ ουδέποτε απάντησε στις (λίγες και στοχευμένες) επιθέσεις που έχει δεχθεί. Επικοινωνούμε μαζί σας, σεβόμενοι την έγκριτη εφημερίδα σας, το αναγνωστικό της κοινό, αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα του άρθρου, προκειμένου να υπενθυμίσουμε ότι, εκ θέσεως, δεν προβαίνουμε σε καμία δημόσια αντιπαράθεση ή σχόλιο σχετικά με προσωπικές υποθέσεις φορολογουμένων.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο τη θέση μας αυτή όσο και την ανάγκη η υπηρεσία μας να λειτουργεί ανεπηρέαστη από κάθε είδους δημοσιεύματα, που μπορεί να δημιουργήσουν συνειρμούς σκοπιμοτήτων, σέβεται και κατανοεί πλήρως πρωτίστως ο κ. Αρναούτογλου, ως έγκριτος και πολύπειρος δικαστής που έχει διατελέσει επί σειρά ετών ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Πολύ περισσότερο, δε, όταν πρόκειται περί υποθέσεων για τις οποίες αναμένεται η έκδοση απόφασης από την υπηρεσία μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οσον αφορά τη χρησιμότητα και το έργο της ΔΕΔ, παραπέμπουμε στα επίσημα στατιστικά στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα διαπιστώσετε τόσο τα ποσοστά των ενδικοφανών προσφυγών που εξετάζονται (άνω του 90%) όσο και τα ποσοστά δικαίωσης των φορολογουμένων (μεταξύ 35% και 40%), αλλά και σε δημοσιεύματα του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας εφημερίδας, όπου επανειλημμένα έχουν σχολιασθεί θετικά σημαντικές αποφάσεις μας που αφορούν πολύ κόσμο. Συναφώς, υπενθυμίζουμε ότι όλες οι αποφάσεις της ΔΕΔ δημοσιεύονται ανωνυμοποιημένες στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, όπου μπορούν να αναζητηθούν με σειρά διαφορετικών κριτηρίων, δράση πρωτοποριακή για τα δεδομένα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Εντέλει, η αποδοχή της ΔΕΔ από την κοινωνία και τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε για σειρά αποφάσεων, με τις οποίες έχει αποφευχθεί ταλαιπωρία συμπολιτών μας, αποτελούν την πλέον έγκυρη και τεκμηριωμένη απάντηση στη χρησιμότητά της.

Τιμ. Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος ΔΕΔ / ΑΑΔΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή