Οι καπηλευτές μιας ιδεολογίας

Οι καπηλευτές μιας ιδεολογίας

Κύριε διευθυντά

Ελλείψει γνησίων-ιδεολόγων αριστερών πλημμύρισε η «αγορά» από αριστεροκάπηλους, οι οποίοι λυμαίνονται με περισσή θρασύτητα την ιδεολογία της Αριστεράς κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αφού κατά τους νόμους της φυσικής, κανένα κενό δεν μένει επί πολύ «απλήρωτο».

Κάποιες ελάχιστες φωνές της ανόθευτης Αριστεράς χάνονται μέσα στη βοή της Συριζοαριστεροκαπηλείας και πνίγονται μέσα στα έντονα στροβιλίζοντα ρεύματά της. Το ότι η «αριστερά μόνη» δεν σημαίνει και πρόοδο το ομολογούν και οι ίδιοι ψευτοαριστεροί των ημερών μας.

Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν οι τίτλοι «κόμμα της Αριστεράς και της Προόδου» και «κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτική Συμμαχία»; Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας «πολιτικός αχταρμάς» ήτοι ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ενωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Ν.Δ. και άλλους περιφερόμενους αστέγους, ενώ η Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα συνονθύλευμα αριστεριζόντων, γεφυροποιών, ισορροπιστών και ό,τι άλλο συνάδει με τους κάθε λογής κυνηγούς της εξουσίας.

Ολοι αυτοί λοιπόν εμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο, ως εκπροσωπούντες «τρομάρα τους» τον αριστερό χώρο, διεκδικώντας ταυτόχρονα και τον χώρο της ανύπαρκτης ουσιαστικά κεντροαριστεράς με στόχο τη διεύρυνση του «αριστερού!» ΣΥΡΙΖΑ. Το θράσος δεν έχει γι’ αυτούς όρια, αλλά αφού μας σώθηκαν οι αγνοί-ιδεολόγοι αριστεροί, πρυτανεύουν ανενόχλητοι οι αριστεροκάπηλοι. Μένει να δούμε αν ο λαός τους πήρε «χαμπάρι» ή όχι.

Π. Καρακατσουλης, Ομότ. καθηγ. του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή