ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Κριτική – σχολιασμός ευαίσθητων θεμάτων

Κριτική – σχολιασμός ευαίσθητων θεμάτων

Κύριε διευθυντά
Ακούμε συνέχεια για την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και άλλα βαρύγδουπα. Τι γίνεται όμως με την ασυδοσία των λόγων αρκετών, δυστυχώς, συνεργατών σας; Οι οποίοι μάλιστα γράφουν σχεδόν καθημερινά στην εφημερίδα σας;

Τα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η Novartis, η πρόσφατη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με τα όσα συνέβησαν σε κάποια τοπική παρέλαση, αλλά και η καύση των νεκρών τους έδωσαν ευκαιρία να μιλήσουν-γράψουν, χωρίς όμως να ελέγχουν τη γλώσσα τους.

Να ξεχνούν ότι υπάρχουν έκδηλες ανησυχίες πολύ μεγάλης μερίδας Ελλήνων για το μεταναστευτικό, οργή για την καθυστέρηση του κλεισίματος του θέματος Novartis, εθνική ανάταση, συλλογική μνήμη και τιμή για τους νεκρούς μας του πολέμου του 1940, και βαθύ θρησκευτικό αίσθημα για την ταφή όσων αποθνήσκουν.

Είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις απόψεις των άλλων, που διαφέρουν από τη δική τους. Και κυρίως να μην προκαλούν. Να μη λοιδορούν.

Διαβάσαμε πολλές «προχωρημένες» απόψεις συνεργατών σας. Είναι σεβαστές, αλλά μέχρις εδώ. Εάν δεν φθάνουν σε επίπεδο υβριστικό σε ευαίσθητα θέματα με υπονοούμενα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Νικολαος Χρ. Τασωνης, Συντ. Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν.