Αυτό που διάβασα με εξόργισε

Αυτό που διάβασα με εξόργισε

Κύριε διευθυντά

Πραγματικά έμεινα εμβρόντητη διαβάζοντας ένα άρθρο στο περιοδικό Mancode, με το οποίο συνεργάζεστε και διανέμετε μαζί με την «Καθημερινή» εν προκειμένω της Κυριακής, 1/3/20.

Το άρθρο έχει τίτλο «Wild as it gets», ένα απόλυτα χυδαίο, ρατσιστικό κείμενο, με μοναδικό στόχο την κακεντρέχεια.

Ειλικρινά, τέτοιου είδους κείμενα, που προσβάλλουν και χωρίζουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες και τάξεις, που θεωρούν πως χαρακτηριστικά όπως το χρώμα του δέρματος και η ηλικία καθορίζουν έναν άνθρωπο και τον ταξινομούν σε κατηγορίες, θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν σε μια εφημερίδα όπως η «Καθημερινή».

Μια απόλυτα ανήθικη αντιμετώπιση μιας κατάστασης που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία, όπως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του άρθρου έχουν εξομολογηθεί, και σκοπίμως σε αυτό το κείμενο το θέμα αυτό όχι μόνο έχει αγνοηθεί, αλλά τρέφει με μεγάλη χαρά το τέρας που κλονίζει την ψυχή.

Το βρίσκω αδιανόητο, όμως, να διανέμονται τέτοια κείμενα από την «Καθημερινή», ακόμα και από εξωτερικούς συνεργάτες που δεν υπαινίσσονται, αλλά αναφέρουν ξεκάθαρα πως μόνο αυτοί που ανήκουν στις ανώτερες τάξεις γνωρίζουν τα όρια…

Η διεύθυνση του Mancode μπορεί να εγκρίνει τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, η «Καθημερινή» όμως είναι αυτή που το προμηθεύει στους αναγνώστες της, και εγώ ως αναγνώστρια δεν μπορώ να κρύψω τη δυσαρέσκειά μου.

Μαρια Κουλουρη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή