Η «Κ», η διαφωνία και η πολυφωνία

Η «Κ», η διαφωνία και η πολυφωνία

Κύριε διευθυντά

Είμαι και εγώ ένας αναγνώστης και πολλές φορές και μελετητής της «Καθημερινής» εδώ και πολλές δεκαετίες.

Γιατί; Απλούστατα, γιατί είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από αυτή όπως εκδίδεται. Διαβάζω πότε πότε (ευτυχώς ελάχιστες φορές) επιστολές μερικών αναγνωστών της και των δύο φύλων, οι οποίες δείχνουν μια κάποια δυσαρέσκεια για κάποιες «θέσεις» των συντακτών της.

Η «Καθημερινή» ήταν, είναι και θα είναι μια δυνατή ημερήσια εφημερίδα, επιτρέποντας στους χαρισματικούς συντάκτες της να έχουν μια διακριτή ελευθερία των απόψεών τους.

Αν κάποια ή κάποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, θα πρέπει κάθε φορά να του εξηγεί γιατί γράφει και διατυπώνει έτσι τις απόψεις του διαμέσου της εφημερίδας στην οποία κάνει την επαγγελματική του καριέρα;

Αν δεν σε εκφράζει το θέμα που διαβάζεις, το αφήνεις και «πας» στα επόμενα θέματα, που σε ενδιαφέρουν. Δεν χάθηκε ο κόσμος!

Ιδιαιτέρως αν είσαι πολιτικός, τέως ή νυν, έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις εξηγήσεις για το περιεχόμενό του που σε αφορά. Ετσι δεν είναι;

Αν όχι, όμως; Τι εξηγήσεις περιμένεις να λάβεις από τον συντάκτη; Εάν δεν σέβεσαι τη διαφορετική άποψη, τι περιμένεις να σου πει ή να σου εξηγήσει; Αυτά, έτσι απλά. Ενα εύγε στην «Καθημερινή».

Σ. Ι. Βαρωσης, Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή