Από την αυτοβελτίωση έως τις λακκούβες

Από την αυτοβελτίωση έως τις λακκούβες

Κύριε διευθυντά

Θα είμαι σύντομος, σεβόμενος τον χώρο της εφημερίδας σας και τον χρόνο των αναγνωστών σας. Η περίοδος αυτή της πανδημίας μάς δίνει και κάποιες ευκαιρίες είτε για αυτοβελτίωση είτε και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας. Ιδού τρεις τέτοιες ευκαιρίες που αξίζει να εκμεταλλευθούμε:

Εν πρώτοις, έχουμε όλοι στη διάθεσή μας άπειρο ελεύθερο χρόνο και είναι πραγματικά τραγικό ότι έκλεισαν ακριβώς αυτή την περίοδο όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Ο άνθρωπος χρειάζεται προφανώς και πνευματική τροφή. Διερωτώμαι, επομένως, γιατί δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν και τα βιβλιοπωλεία στην ίδια βάση λειτουργίας με τα σούπερ μάρκετ, δηλ. με αριθμό επισκεπτών ανάλογο προς τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος.

Κατά δεύτερον, υπάρχουν εκατοντάδες ταξί που παραμένουν αδρανή. Διερωτώμαι και εδώ γιατί να μην χρησιμοποιηθούν αυτά τα ταξί για τη διακίνηση εμπορευμάτων, παράλληλα και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ταχυδεμάτων (π.χ. των ΕΛΤΑ), ώστε και τα εμπορεύματα να παραδίδονται πιο γρήγορα (περιμένω ακόμη ένα βιβλίο που παρήγγειλα στις 3/4!), αλλά και να δοθεί εργασία στη συμπαθή επαγγελματική κατηγορία των αυτοκινητιστών.

Τέλος, τρίτον, τώρα που η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις πόλεις έχει σχεδόν μηδενιστεί, διερωτώμαι γιατί δεν αξιοποιεί το κράτος την ευκαιρία να επισκευάσει κάποιους βασικούς δρόμους, οι οποίοι, πέρα από τις απαράδεκτες ανωμαλίες στην επιφάνειά τους (π.χ. με λακκούβες), παρουσιάζουν επιπρόσθετα προβλήματα εξαιτίας των σιδερένιων σχαρών που είναι πακτωμένες σε ακανόνιστα σημεία των δρόμων και ταλαιπωρούν τους οδηγούς.

Νεστωρ Κουρακης, Καθηγητής Νομικής, Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή