ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Από τον κορωνοϊό έως τους «απέναντι»

apo-ton-koronoio-amp-nbsp-eos-toys-amp-laquo-apenanti-amp-raquo-2379127

Kύριε διευθυντά
Αυτή την περίοδο η προσοχή όλων μας είναι επικεντρωμένη στη μάστιγα της πανδημίας. Ομως η πανδημία έχει ημερομηνία λήξης, όπως όλες οι άλλες που έχουν προηγηθεί. Η τουρκική απειλή είναι μόνιμη και παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση στις μέρες μας. Μπορεί από μέρα σε μέρα να καταλήξει σε ανάφλεξη.

Και ενώ η προσοχή μας και η φροντίδα μας θα έπρεπε να είναι επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση αυτής της άμεσης απειλής, πολλοί συμπατριώτες μας την αγνοούν και «περί άλλων τυρβάζουν».

Τους βλέπουμε κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο παρά να ψάχνουν με το κερί αναζητώντας προσχήματα για να πετροβολήσουν την παρούσα κυβέρνηση.

Ομως, αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να χειρισθεί τον πόλεμο που είναι πολύ πιθανόν να μας επιβληθεί.

Σε αυτήν έλαχε η μοίρα. Βλέπουν κάποια άλλη απαρτιζόμενη από υπερανθρώπους που θα μας πέσει ξαφνικά από τον ουρανό; Υπευθυνότητα απαιτείται από όλους μας, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει αυτή η κυβέρνηση, που ελεύθερα επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Αγγελος Ζαχαρόπουλος, Επίτιμος διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τ. γενικός διευθυντής υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ