Και οι διαφορετικές απόψεις στα συν της «Κ»

Και οι διαφορετικές απόψεις στα συν της «Κ»

Κύριε διευθυντά

Είμαι τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας. Στη στήλη Γράμματα Αναγνωστών διαβάζω συχνά επικρίσεις αναγνωστών της εφημερίδας για διάφορα άρθρα συνεργατών της. Οφείλω να ομολογήσω ότι πολλές από τις δημοσιευόμενες επιστολές με βρίσκουν σύμφωνο όσον αφορά την ουσία του θέματος. Διαφωνώ και εγώ με τα κείμενα που σχολιάζουν και επικρίνουν οι επιστολογράφοι. Διαφωνώ, όμως, και με τον έντονο τρόπο που διατυπώνεται η διαφωνία και η αγανάκτησή τους. Αντίθετα: Πιστεύω ότι θα έπρεπε να καμαρώνουμε όλοι μας που είμαστε αναγνώστες μιας εφημερίδας στην οποία λειτουργεί, κατά τρόπο άψογο, η ελευθεροτυπία και η δημοκρατία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δημοσιεύονται ακόμα και επικριτικές επιστολές.

Είναι, συνεπώς, αναγκαίο να υπάρχει ο επικριτικός λόγος, αλλά, φυσικά, μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Αυτή που υπηρετεί η «Καθημερινή», όπου γράφονται και ακούγονται τα πάντα, ως προσωπικές, εννοείται, απόψεις, έστω και αν θα μπορούσε, ενδεχομένως, να υποστηριχθεί ότι οι απόψεις αυτές βρίσκονται σε αντίθεση με τη «γραμμή» του ομίλου.

Θυμάμαι, τώρα, κάποια ρήση του Βολταίρου που διάβασα πριν από χρόνια: Διαφωνώ με ό,τι λες. Θα αγωνίζομαι, όμως, με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μπορείς να εξακολουθήσεις να το λες (προσθέτω εγώ: και να το γράφεις).

Ζησης Στ. Κωνσταντινου, Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή