Σαφώς ορθολογική η πρόταση Στ. Μάνου

Σαφώς ορθολογική η πρόταση Στ. Μάνου

Kύριε διευθυντά

Στην επιστολή του της 24ης Ιουλίου, ο κ. Κ. Μπονιφάτσης δηλώνει αντίθετος στις προτάσεις του Στέφανου Μάνου για το Πολεμικό Ναυτικό μας. Χρησιμοποιεί όμως παραδείγματα περασμένων δεκαετιών, όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία και τα Ελλ. Ναυπηγεία.

Προφανώς δεν έχει αντιληφθει ότι και ο ελληνικός συνδικαλισμός έχει αλλάξει σημαντικά. Οπως δείχνουν οι περιπτώσεις της Αεροπορίας Αιγαίου και πιο πρόσφατα των Ναυπηγείων Σύρου –όπου Ελληνες και ξένοι εφοπλιστές «κάνουν ουρά» να επισκευάσουν τα πλοία τους–, οι εργαζόμενοι όχι μόνο «έχουν βάλει μυαλό», αλλά δείχνουν όλα τα προτερήματα της φυλής μας.

Ομως, ο Στ. Μάνος δεν αναφέρεται μόνο στην εδώ ναυπήγηση πολεμικών πλοίων. Υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει διεθνής έρευνα αγοράς για να βρεθούν ετοιμοπαράδοτα κατάλληλα σκάφη που να ενδυναμώσουν άμεσα τον στόλο μας. Και εδώ, βέβαια, έρχονται αντιμέτωπα ισχυρά συμφέροντα –διπλωματικά και οικονομικά– που αντιμάχονται τις πιο συμφέρουσες για τη χώρα μας λύσεις. Εκφράζω την ελπίδα ότι και σε αυτόν τον τομέα οι ορθολογικές προτάσεις Στέφ. Μάνου θα τύχουν προσοχής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παντελης Βελισσαροπουλος, Μηχανικός ΜΙΤ, Σύρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή