Η… κοπτορραπτική με τα πανεπιστήμια

Η… κοπτορραπτική με τα πανεπιστήμια

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την επαναφορά των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, και άλλες σχετικές διατάξεις, όπως άσυλο κ.λπ., έγραψαν στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος σας κ. Απ. Λακασάς και η «Καθημερινή» με αναλυτικά σχόλια έγκριτων καθηγητών ΑΕΙ. Επιθυμώ να παρητηρήσω τα ακόλουθα:

Δυστυχώς, δεν έχουν επίγνωση οι κυβερνώντες αυτής της τραγικής κατάστασης που ευρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, και θέλουν να ασχοληθούν με θέματα λεπτά και σοβαρά, τα οποία δεν είναι της παρούσης στιγμής και τα οποία απαιτούν την πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων. Ο υπουργός Παιδείας θέλει να καταργήσει τον Ν. 4009/11 της κ. Διαμαντοπούλου, που ισχύει σήμερα. Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, η Ελλάδα, όπου στα πανεπιστήμια παρατηρούνται, σε καθημερινή βάση, έκτροπα φαινόμενα, και εμείς άθελά μας τα αυξάνουμε, για πολιτική σκοπιμότητα, με το να νομιμοποιήσουμε την παρουσία των φοιτητών σε Συγκλήτους, Πρυτανικά Συμβούλια, Γ.Σ. Τμημάτων κ.λπ. Τι θα γίνεται; Κάθε φορά που δεν συμφωνούν οι φοιτητές θα διαλύονται τα πάντα. Πέραν αυτών, πώς θα γίνεται η επιλογή των εκπροσώπων φοιτητών; Αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ν/σ, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα για το πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ορθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης ρητά και κατηγορηματικά δύο φορές ανέφερε: «Δεν θα παγιδεύσουμε τα πανεπιστήμια από τον ΣΥΡΙΖΑ». Η δε «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της αναφέρει: «Με την οπισθοδρόμηση που επιχειρείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας». Τι θέλει να φέρει η κυβέρνηση ένα τέτοιο νομοσχέδιο; Δεν γνωρίζει ότι και αν ψηφισθεί από τους 153 αύριο, θα πέσει από την επόμενη κυβέρνηση και θα πάμε τότε στον 9ο νόμο για τα ΑΕΙ από της μεταπολιτεύσεως και μετά; Το ίδιο γίνεται στην Ευρώπη;

Ιωαννης Θ. Χαϊνης, Ομ. καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή