Ο Ελλην φοιτητής που έκανε Ζζζζζζ…

Ο Ελλην φοιτητής που έκανε Ζζζζζζ…

Κύριε διευθυντά

Επί τη ευκαιρία του εξαιρετικού άρθρου του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου στην «Καθημερινή» της 9/5/18, τον οποίο καθημερινά ευχαρίστως διαβάζουμε, για τον φοιτητή του Παντείου. Πριν από πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, την ώρα που γύρισε στον πίνακα να γράψει κάτι ο καθηγητής, ένας φοιτητής, δυστυχώς «έξυπνος» Ελληνας, άρχισε να κάνει θόρυβο α λα ελληνικά ζζζ…ζ. Τότε, γύρισε ο καθηγητής και ευγενέστατα ρώτησε εάν κάποιος κύριος ήθελε να βγει έξω από την αίθουσα και δεν ζήτησε την άδεια. Ησυχία στην τάξη. Γύρισε ξανά ο καθηγητής στον πίνακα και ο ελληναράς «φοιτητής» έκανε τον ίδιο θόρυβο.

Τότε, έξαλλος ο καθηγητής, που δεν ήταν μαθημένος από τέτοιες καταστάσεις, απαίτησε οι ίδιοι οι φοιτητές να βγάλουν έξω τον ανόητο φοιτητή, διαφορετικά «όλοι σας έξω και αποκλείεστε από το μάθημά μου». Τότε, οι Ελληνες φοιτητές που ήταν δίπλα του τον έβγαλαν βίαια έξω. Ο καθηγητής ανέφερε το περιστατικό στη γραμματεία του πανεπιστημίου, η οποία στη συνέχεια έδωσε τα στοιχεία του στην αστυνομία, η οποία τον κάλεσε και τον έδιωξαν ως ανεπιθύμητο. Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα αυτά για την Ελλάδα της αναρχίας, της αδιαφορίας των υπουργών «Παιδείας» και ορισμένων πανεπιστημιακών όλων των κομμάτων, διότι στην Ελλάδα όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι κομματοποιημένοι για το προσωπικό τους συμφέρον. Εξεπλάγη κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος, όταν ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ότι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας ασχολείται με τα θέματα της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο σημερινός που τα έκανε μούσκεμα σε όλους τους τομείς.

Δημητρης Σκεπαρνιας Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή