Στο απυρόβλητο

Κύριε διευθυντά

Ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στην «Κ», 11-8-2018, σχολιάζοντας την «πολιτική ευθύνη» που αναλαμβάνουν οι πολιτικοί ύστερα από φυσικές, οικονομικές ή άλλες καταστροφές, τονίζει ότι «δεν υπάρχει ευθύνη χωρίς σφάλμα και αν υπάρχει ευθύνη, οφείλει να υπάρχει και συνέπεια. Δεν νοείται σφάλμα χωρίς κύρωση».

Συμπληρώνοντας τη συνέντευξη του κ. Γ.Γ. θα ήθελα να θυμίσω ότι οι δικοί μας πολιτικοί, προκειμένου να αποφύγουν κυρώσεις για τις παραλείψεις ή τις ανεπάρκειές τους κατά τη θητεία τους, ως βουλευτές ή υπουργοί, κατοχύρωσαν συνταγματικώς το απυρόβλητο για τον εαυτό τους, για ό,τι κάνουν ή δεν κάνουν. Εχουν το προνόμιο, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, να κάνουν σφάλματα χωρίς κυρώσεις.

Εκείνο που απογοητεύει είναι ότι, κατά τις συζητήσεις που γίνονται για τις μελλοντικές τροποποιήσεις του Συντάγματος, κανένας δεν αναφέρει την κατάργηση αυτής της παραγράφου. Ολα τα κόμματα συμφωνούν στη διατήρηση του απυρόβλητου.

Γεωργιος Αραμπατζης, Ιατρός, Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή