Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Πύργος Νεμπόισα

Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Πύργος Νεμπόισα

Κύριε διευθυντά

Τακτικός αναγνώστης της «Καθημερινής», διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή του αναγνώστη σας κ. Γεράσιμου Μιχαήλ Δώσσα (φύλλο Σαββάτου, 16/3, σελ. 8) ενόψει της επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας μας. Επιθυμώ να θέσω υπό την κρίση σας μια πεζή προσθήκη (έχοντας την εξαιρετική τιμή να διατελέσω πρέσβης της χώρας  μας στη Σερβία: 2009-2013), μολονότι είναι γνωστό ότι η ανακαίνιση του Πύργου Νεμπόισα (που νομίζω σημαίνει ατρόμητος/ανίκητος) υλοποιήθηκε κατά 80-90% με ελληνικά κονδύλια της υπ. Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Το δε λειτουργούν (πρώτος όροφος) Μουσείο Πολυμέσων προς τιμήν του Ρήγα Βελεστινλή «στήθηκε» με μέριμνα του αξιομνημόνευτου ΕΚΒΜΜ (Ελληνικού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων). Οι υπόλοιποι δύο όροφοι είναι αφιερωμένοι στους απελευθερωτικούς αγώνες του σερβικού έθνους. 

Θα ήταν παράλειψη και ολίσθημα, όμως, εάν δεν επιβεβαίωνα, από την ταπεινή θέση μου, τον μοναδικό ρόλο και έργο (και συγγραφικό), που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, του αξιοτίμου Γεωργίου Σούρλα, α΄ αντιπροέδρου της Βουλής, για τα πάντα περί του Ρήγα Φεραίου.

Δημοσθενης Στωιδης, Πρεσβευτής ε.τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή