Εθνικό δίκτυο  5G και… τόπο στα νιάτα

Εθνικό δίκτυο  5G και… τόπο στα νιάτα

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» (31-3-2019) διάβασα το ενδιαφέρον άρθρο του κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη  με τον τίτλο «Πρόταση για εθνικό δίκτυο 5G». Ο αρθρογράφος σας    –πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)– παραθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα σε καθυστέρηση ανάπτυξης και χρήσης υποδομής 5G, με συνέπεια αυτή να κατατάσσεται στην 29η θέση από 34 χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα σε σχετικό κείμενο της σημερινής ΕΕΤΤ διαβάζω μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για σειρά διαβουλεύσεων που αρχίζουν για την επιλογή των συχνοτήτων που θα  χρησιμοποιηθούν για αυτές τις νέες δικτυακές υποδομές 5G: ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και οι «χρυσές» τηλεοπτικές συχνότητες στην περιοχή των 700 Mhz. Αυτές οι τηλεοπτικές συχνότητες (ψηφιακό μέρισμα Νο 2) θα δοθούν και πάλι στην κινητή τηλεφωνία. Βλέπω σήμερα νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται σε ημερίδες και σεμινάρια, αναζητώντας να βρουν τον δρόμο τους μέσω των νέων τεχνολογιών και θέλω να τους επισημάνω ότι για υπηρεσίες 5G μπορούν να επιδιώξουν και να διεκδικήσουν ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα. Η βασική υποδομή υπάρχει για άμεσες και ευρείας κλίμακας δοκιμές – όπως ζητούν οι κοινοτικές προκηρύξεις: είναι η δικτυακή υποδομή της ελληνικής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ας δοθεί σε αυτά τα παιδιά η δυνατότητα να πειραματιστούν.

Χ. Μαντακας, Σπέτσες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή