Κύριε αστυνομικέ, γιατί δεν φοράτε ζώνη;

Κύριε αστυνομικέ, γιατί δεν φοράτε ζώνη;

Κύριε  διευθυντά

Με την παρούσα επιστολή θέλω χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας να ρωτήσω τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αν θεωρούν ότι οι Αμερικανοί, οι Αγγλοι, οι Γερμανοί… οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και όλοι, τέλος πάντων, οι αστυνομικοί του πολιτισμένου κόσμου, που φορούν ζώνες ασφαλείας στα περιπολικά τους ακόμα κι αν κινούνται με 10 χλμ. την ώρα, ειναι λιγότερο ικανοί, λιγότερο έξυπνοι ή λιγότερο καλά εκπαιδευμένοι από τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Είναι κοινή και συνάμα αλγεινή η εικόνα των πληρωμάτων των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να μη φορούν ζώνες ασφαλείας ακόμα κι όταν τρέχουν στις εθνικές οδούς ή στην Αττική Οδό.

Οσες φορές έχω επιχειρήσει να τους πω ότι αυτό είναι μεγάλο λάθος, έχω εισπράξει μη σοβαρές απαντήσεις, π.χ. ότι  το κάνουν για να προλάβουν να προφυλαχθούν από κακοποιούς που θα τους πυροβολήσουν κ.ά.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο κίνδυνος από τη μη εφαρμογή ζώνης ασφαλείας ειναι στατιστικα ασύγκριτα μεγαλύτερος από όλους τους άλλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όταν βρίσκονται στα περιπολικά. Και βέβαια θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι στην τήρηση του νόμου και του καλού παραδείγματος προς τους πολίτες.

Πετρος Μουστογιαννης

Αγγειοχειρουργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή