Για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Κύριε διευθυντά

Στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδος σας της Τρίτης 3/9/2019 ανέγνωσα την είδηση για την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, στο φύλλο σας της 12ης Μαΐου 2019, η συνεργάτις σας κ. Τζένη Πάνου ανεφέρθη διά μακρόν στα φορολογικά πλεονεκτήματα των εταιρειών του ν. 89/1967 ο οποίος ήτο αποτέλεσμα πρωτοβουλίας μου.

Για την ιστορική ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι υπήρξα ο εισηγητής – δημιουργός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο του ν. 148/1967 περί αναπτύξεως της Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να αναφέρω ότι και ο νόμος περί αμοιβαίων κεφαλαίων ωφείλετο σε πρωτοβουλία μου, προκειμένου να δημιουργηθεί στη χώρα ένας σημαντικός θεσμός για τις επενδύσεις.

Και οι τρεις ως άνω νόμοι – θεσμοί για το οικονομικό και χρηματοδοτικό σύστημα της χώρας αξιοποιήθηκαν και εξακολουθούν να αξιοποιούνται από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Κωνσταντινος Α. Θανος, Καθηγητής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή