Η τραγωδία στο Μάτι, η Ηλεία, οι δωρεές

Η τραγωδία στο Μάτι, η Ηλεία, οι δωρεές

Κύριε διευθυντά

Πάρα πολύ σωστά και δίκαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να αξιοποιηθεί άμεσα η δωρεά χρημάτων που συγκεντρώθηκε υπέρ των πληγέντων της τραγωδίας στο Μάτι.

Η τραγωδία στο Μάτι ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις από τις φωτιές στην Ηλεία το 2007. Αφύπνισε όμως και τη μεγάλη πικρία των Ηλείων, διότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τότε δεν απεδόθησαν για την αποκατάσταση της πληγείσης Ηλείας. Μετά την κατασκευή των σπιτιών στα χωριά που κάηκαν, έμεινε ένα ποσό 131 εκατομμυρίων από το ταμείο Μολυβιάτη. Αυτά τα χρήματα των πάρα πολλών δωρητών ουδέποτε διετέθησαν στην πληγείσα Ηλεία. Το ταμείο διελύθη και τα χρήματα άρχισαν να σκορπίζονται δεξιά και αριστερά. Μόνο ένα ποσό 22 εκατομμυρίων τελευταία έχει χορηγηθεί και πραγματοποιούνται έργα στην Ηλεία. Εγιναν ερωτήσεις στη Βουλή από Ηλείους βουλευτές για το τι ποσό επιτέλους υπάρχει ακόμη από το περίφημο ταμείο Μολυβιάτη.

Καταγγέλλουμε την αδικία για την παράνομη διάθεση σε άλλα και αλλού των χρημάτων των δωρητών.

Κύριοι της κυβέρνησης, αν δίκαια φροντίσατε να αποδοθούν τα χρήματα των δωρητών γρήγορα και αποκλειστικά για το Μάτι, πρέπει το ίδιο δίκαια να φροντίσετε να διατεθούν στην πολύπαθη Ηλεία, ό,τι ρέστα τέλος πάντων έχουν απομείνει από το πακέτο Μολυβιάτη.

Τζουλεκης Σπυριδων, Καρδιολόγος, Αμαλιάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή