Η δίχως κραυγές έγκυρη ενημέρωση

Η δίχως κραυγές έγκυρη ενημέρωση

«Γερνάνε οι οργανισμοί που δεν διαθέτουν τη δύναμη της ψυχικής και πνευματικής ανανεώσεως»

Αείμνηστος Γ. Παπανδρέου

Κύριε διευθυντά

Η «Καθημερινή» οφείλει τη δημοσιογραφική μακροημέρευσή της στη δύναμη της ανανεώσεώς της. Είναι η ναυαρχίδα –μεγαλοπρεπής και επιβλητική– της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ακαδημία πολιτικών και δημοσιογραφικών επιστημών οι σελίδες της, γραμμένες από άριστους δημοσιογράφους και τους επιφανέστερους πνευματικούς ανθρώπους και διανοούμενους της χώρας μας. Είναι πολιτικό και πνευματικό σχολείο για ολόκληρη την ελληνική οικογένεια.

Παρουσιάζει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια, ευθύτητα, καλή πίστη και σεβασμό προς την αλήθεια, δίχως να τα διαστρέφει και να τα παραποιεί, να τα διαστρεβλώνει μέσα από μεγεθυντικούς φακούς προπαγάνδας και αθέμιτης παραπλάνησης του αναγνώστη. Η κριτική των γεγονότων που ασκεί είναι θεμελιωμένη και επιχειρηματολογημένη, εποικοδομητική, θετική και δημιουργική. Ετσι σέβεται τον πολίτη και επιδιώκει την ακριβή και πλήρη ενημέρωσή του εμπλουτίζοντας έτσι και διευρύνοντας και την πολιτική του παιδεία και αγωγή. Ελέγχει κάθε εξουσία για παρεκτροπή, κατάχρηση και υπέρβαση όταν παρουσιάζονται. Βρίσκεται κοντά στον Ελληνα πολίτη, φρουρός και θεματοφύλακας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, στήριγμα της «ανοικτής κοινωνίας» και του πλουραλισμού των ιδεών και του «κράτους δικαίου». Δημοσιογραφία ποιότητος, υπεύθυνη και αξιόπιστη!

Η «Καθημερινή» είναι το σέμνωμα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Είναι το πολιτικό εγκόλπιο του Ελληνα πολίτη. Οι νέοι διαβάζοντας «Καθημερινή» μπορούν από οπαδοί και άκριτοι ψηφοφόροι να γίνουν πολίτες. Η δημοκρατία μας, για να λειτουργήσει και να αποδώσει, χρειάζεται πολίτες!

Γ. Σταραντζής, Δικηγόρος στον Α. Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας», Νομικός – συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή