Σεβαστή η κριτική αλλά υπάρχουν όρια

Σεβαστή η κριτική αλλά υπάρχουν όρια

Κύριε διευθυντά

Ακούμε συνέχεια για την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης κ.λπ. βαρύγδουπα. Τι γίνεται όμως με την ασυδοσία των λόγων αρκετών, δυστυχώς, συνεργατών σας. Οι οποίοι μάλιστα γράφουν σχεδόν καθημερινά στην εφημερίδα σας;

Τα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η Novartis, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με τα όσα συνέβησαν σε κάποια τοπική παρέλαση, αλλά και η καύση των νεκρών στο σε λειτουργία πλέον αποτεφρωτήριο, τους έδωσαν ευκαιρία να μιλήσουν/γράψουν, χωρίς όμως να ελέγχουν τη γλώσσα τους.

Να ξεχνούν ότι υπάρχουν έκδηλες ανησυχίες πολύ μεγάλης μερίδας Ελλήνων για το μεταναστευτικό, οργή για την καθυστέρηση του κλεισίματος του θέματος Novartis, εθνική ανάταση,  συλλογική μνήμη και τιμή για τους νεκρούς μας του πολέμου του 1940, και βαθύ θρησκευτικό αίσθημα για την ταφή όσων αποθνήσκουν.

Είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις απόψεις των άλλων που διαφέρουν από τη δική τους. Και κυρίως να μην προκαλούν. Να μη λοιδορούν.

Διαβάσαμε πολλές «προχωρημένες» απόψεις συνεργατών σας. Είναι σεβαστές, αλλά μέχρις εδώ. Εάν δε φθάνουν σε επίπεδο υβριστικό σε ευαίσθητα θέματα με υπονοούμενα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση των παραπάνω διαπιστώσεών μου.

Νικολαος Χρ. Τασωνης, Συντ. πλοίαρχος Α΄  Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή