Και πεζόδρομοι και τραπεζόδρομοι

Και πεζόδρομοι και τραπεζόδρομοι

Κύριε διευθυντά

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε νέες πεζοδρομήσεις.

Οι πεζόδρομοι σε όλον τον κόσμο είναι ευπρόσδεκτοι, διότι καθιστούν τα κέντρα των πόλεων βιώσιμα και επανακατοικήσιμα.

Στην Ελλάδα, όμως, οι πεζοδρομήσεις έχουν ακριβώς το αντίστροφο αποτέλεσμα. Διώχνουν τους κατοίκους. Διότι είναι προσχηματικά πεζόδρομοι. Στην ουσία είναι τραπεζόδρομοι με καταστήματα εστίασης με μεγάφωνα που ηχοβολούν ρυθμικά μπάσα. Αποτέλεσμα: Σε όλες τις όμορες πολυκατοικίες δεν μπορεί κανείς να κοιμηθεί πριν από τις τρεις τα χαράματα. Οπότε φεύγουν οι κάτοικοι και έρχονται οι… «επιχειρηματίες».

Σημειώστε πως από τις 6.2.2020 οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Μπακογιάννη του 1ου διαμερίσματος (δηλ. του κέντρου), διαθέτοντας πλειοψηφία (6 στους 10), ψήφισαν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως την παράταση από τη 1 π.μ. (που ίσχυε) μέχρι τις 3 τα χαράματα! Για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις εστίασης με μεγάφωνα που είχαν ζητήσει τέτοια παράταση.

Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο σε κατοικημένες περιοχές. Επειδή οι αποφάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου αναρτώνται στο Διαδίκτυο (η παραπάνω φέρει τον αρ. 145/6.2.2020), μπορείτε να τη διαβάσετε.

Τούτου δεδομένου, λοιπόν, όταν ακούμε πεζοδρομήσεις από τον κ. Μπακογιάννη εύλογα μας πιάνει ο φόβος της αγρύπνιας και της αναγκαστικής μετοικήσεως.

Κωνσταντινος Ευσταθιαδης, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή